Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 21°C | 30°C Még több cikk.

Szívszorító: Pin és Pan, avagy egy sziámi ikerpár mindennapjai - képriport

Szívszorító: Pin és Pan, avagy egy sziámi ikerpár mindennapjai - képriport
A thaiföldi sziámi lány ikerpárnak meggyőződése, hogy az egymás iránti szeretetük miatt születtek egy testbe.
A most  kilencéves sziámi lány ikerpár, Pin és Pan Romphoyen a közép-thaiföldi Nakhon Sawan tartományban élnek, Bangkoktól mintegy 240 kilométerre, északra.

A külön felsőtesttel és két-két karral született, deréknál összenőtt lányok bizonytalanul állnak két lábukon és nehézkesen mennek járókeret nélkül, ezért megtanultak a kezükre támaszkodva a földön előrehaladni összehangolt lábmunkával, amely során Pin a jobb lábat, Pan pedig a balt mozgatja.

Bár a testük egy életre összeköti őket, minden egyéb vonatkozásban olyanok, mint a többi velük egykorú gyerek. A személyiségük, az ízlésük azonban eltérő: Pan például röviden hordja a haját, míg Pin a hosszabb hajviseletet kedveli.
Pin és Pan, avagy egy sziámi ikerpár mindennapjai. Fotó: MTI (galéria)
A nagyszüleik nevelik az ikreket, akiket 43 éves nőrokonuk, Noknoi Pongchamnan visz iskolába motorral, délutánonként pedig értük megy.

Pin, hivatalos utónevén Csarunphan és Pan (Csarunrodzs) a Nakhon Sawan Panyanukul speciális előképző után jelenleg a Wat Wang Phai általános iskolába jár, ahol a lányok szerint diáktársaik és tanáraik egyaránt elfogadják és segítik őket.

Az ikrek szétválasztása veszélyes sebészeti beavatkozás lenne, de a gyerekek egyébként is egyhangúan együtt akarnak maradni, mert meggyőződésük, hogy az egymás iránti szeretetük miatt születtek egy testbe.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kinevezték az elhunyt John McCain szenátor utódját

Jon Kyl volt szenátor foglalja el az elhunyt John McCain helyét a szenátusban. Tovább olvasom