Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Támadás egy athéni rendőrkapitányság ellen

Ismeretlenek tüzet nyitottak és egy kibiztosított kézigránátot dobtak egy rendőrkapitányság épületére Athén külvárosában kedden hajnalban. A hatóságok szerint senki nem sérült meg, csupán anyagi károk vannak.
A rendőrség a baloldali, Forradalmi Harc nevű szervezetet gyanúsította meg. Szemtanúk szerint a támadók hárman voltak, és motorokon érkeztek, majd anélkül, hogy leszálltak volna, tüzet nyitottak, és elhajítottak egy kézigránátot, amely azonban nem robbant fel.

A görög hatóságok szerint a szervezet, amely 2003-ban lépett színre, január 15-én bejelentette, hogy támadásokat fog intézni rendőrőrsök ellen, miután két másikat már megtámadtak, és egy fiatal rendőrt megsebesítettek. A Pontiki nevű görög hetilap legutóbbi számában közzétette az állam által legveszélyesebbnek tartott illegális szervezet kiáltványát, amelyben közlik, hogy bosszúhadjáratot indítanak a decemberben lelőtt tizenéves fiú haláláért, ami után napokig tartó zavargások robbantak ki Görögországban. A "Forradalmi Harc" fegyveres felkelésre is felszólította a görög társadalmat, hogy megdöntsék a kapitalizmust.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polanski csalódott, mert nem jelenhet meg a tárgyalásán

Csalódottságát fejezte ki ügyvédjén keresztül Roman Polanski filmrendező, miután a kaliforniai bíróság elutasította kérését, hogy Los Angelesbe mehessen ügyének újratárgyalására. Tovább olvasom