Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Tavaszi nagytakarítást tart Szlovénia

Tavaszi nagytakarítást tart szombaton Szlovénia; az akcióra már eddig 105 ezren jelentkeztek, de a szervezők reményei szerint a résztvevők végleges száma meghaladja majd a 200 ezret, azaz a 2 milliós ország lakosságának 10 százalékát.
Számtalan vállalat és magánszemély mellett a rendőrség és a katonaság is részt vesz a Tisztítsuk meg Szlovéniát egy nap alatt elnevezésű kezdeményezésben, melynek során a tervek szerint országszerte 7 ezer illegális szemétlerakót számolnak majd fel, mintegy 20 ezer tonna jogtalanul lerakott hulladékot gyűjtve össze.

Az előkészítés során az országban összesen 10.600 illegális szeméttelepet azonosítottak és regisztráltak. Ezek közül azt a 7 ezret számolják majd fel, amelyek települési hulladékot, lomokat tartalmaznak. Az akció a városok mellett erdőkre és más természeti területekre is kiterjed.

A nagytakarításban részt vesz Danilo Türk államelnök, s a hírek szerint Janez Potočnik, az Európai Unió szlovén környezetvédelmi biztosa is kesztyűt húz majd.

Az akció kezdeményezője az Ökológusok határok nélkül nevű szlovén környezetvédelmi egyesület. A szervezők egy hasonló, két évvel ezelőtti észtországi akciót tekintettek mintának, melynek során 50 ezer önkéntes mindössze öt óra alatt 10 ezer tonna illegálisan lerakott hulladékot gyűjtött össze.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Obama is elutazik Kaczynski temetésére

Barack Obama amerikai elnök is elutazik a repülőszerencsétlenségben elhunyt Lech Kaczynski lengyel… Tovább olvasom