Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Távközlési szabálysértési eljárást indított az Európai Bizottság

Az európai uniós előírások megsértésének gyanúja miatt eljárást indított az Európai Bizottság a 27-ből 20 tagállam, köztük Magyarország ellen.
A Bizottság többek között azért indított el az eljárást, mert szerinte ezek az országok nem ültették át nemzeti jogukba a távközlési ágazatra vonatkozó új szabályokat.

Keddi brüsszeli közleménye szerint a bizottság Dánia, Észtország, Finnország, Írország, Svédország, Nagy-Britannia és Málta kivételével valamennyi tagállamhoz levélben fordult annak érdekében, hogy jelentsék be a testületnél az új szabályok átvételét, amelyre május 25. volt az eredeti határidő.

Az új szabályok bővítik a fogyasztók és cégek jogait mind a telefon-, mind a mobilszolgáltatások, mind az internet-hozzáférés területén - derül ki a közleményből.

Az új előírások alapján az ügyfelek egyebek között telefonszámaik megváltoztatása nélkül, egy nap alatt válthatnak szolgáltatót, egyértelműbb tájékoztatást kaphatnak az igénybe vehető szolgáltatásokról, és személyes adataik fokozott védelmet élvezhetnek az interneten.

Az Európai Bizottság új felügyeleti hatáskörének és az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testülete (BEREC) szabályozói hatáskörének köszönhetően nagyobb jogbiztonsággal lehet majd számolni, s a távközlési szolgáltatók számára is több lehetőség nyílik a növekedésre egy egységes, egész Európára kiterjedő távközlési piacon.

Ezeknek a szabályoknak a gyors és egységes végrehajtását az EU prioritásként határozta meg - emlékeztetett Neelie Kroes biztos.

A most megkeresett tagállamok két hónapot kaptak a felszólító levél megválaszolására. Amennyiben válaszukat a bizottság nem találja kielégítőnek, végső esetben akár az Európai Unió Bírósága elé is idéztetheti őket.

Olvasóink írták

  • 1. deszkás 2011. július 19. 15:19
    „Itt valami forditási hiba van nem?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymilliárd euróval jön a Metro Keletre

Több mint egymilliárd eurót készül befektetni a következő években a Metro német kereskedelmi… Tovább olvasom