Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Tizenéves lány robbantott Pesavárban

A két öngyilkos merényletet követtek el Pesavárban. A robbantásnak összesen körülbelül 30 sebesültje van.
Öngyilkos merényletet követett el egy burkába öltözött nő csütörtökön az északnyugat-pakisztáni Pesavár központjában, alig egy órával azután, hogy néhány méterrel távolabb egy távirányítású pokolgép robbant egy rendőröket szállító kisbusz mellett. A két merényletben legkevesebb heten meghaltak.

A körülbelül 16-17 évesnek mondott öngyilkos merénylő nő egy rendőrségi ellenőrzőpont közelében hozta működésbe a testére erősített, robbanóanyagokkal teli mellényt. A merényletben az elkövetővel együtt két nő halt meg. A másik nő szintén merényletre készült, de meghalt, mielőtt felrobbanthatta volna a testére erősített pokolgépet. A két merénylő nő egyike egy kézigránátot is eldobott a robbantás előtt.

A korábbi robbantásban négy rendőr és egy kisiskolás vesztette életét. Az ismeretlen támadók egy rakás gyümölcs alá rejtették a pokolgépet, és távirányítással robbantották fel, amikor elhaladt mellette a rendőröket szállító busz.

A két robbantásnak összesen körülbelül 30 sebesültje van, közülük többen válságos állapotban vannak.

Pakisztánban nem gyakoriak a rövid időn belül ugyanazon területen elkövetett merényletek. A második robbantás célja ilyenkor a korábbi merénylet miatt a helyszínre érkező rendőrök és mentők megtámadása. Ez a taktika inkább az iraki szélsőségesekre jellemző. Ugyancsak ritkák a női merénylők Pakisztánban.

A merényleteket eddig még senki nem vállalta magára. Pesavár egy olyan pakisztáni törzsi terület közelében fekszik, ahol tálib lázadók, illetve az al-Kaida terrorszervezet fegyveresei tevékenykednek. Az elmúlt években a városban számos pokolgépes támadás történt, többségük rendőröket vett célba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarország elismeri Dél-Szudánt

Magyarország független államnak ismeri el Dél-Szudánt a Magyar Közlöny legutóbbi számában megjelent… Tovább olvasom