Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Török tábornokot tartóztattak le összeesküvés gyanújával

Újabb török tábornokot tartóztattak le azzal a váddal, hogy részt vett egy kormányellenes puccs előkészítésében - adta hírül a török állami hírügynökség.
Ismail Hakki Pekin háromcsillagos tábornok, a vezérkar hírszerzési vezetője már a tizedik magas rangú katona, akit az Ergenekon-ügyként elhíresült állítólagos összeesküvéssel kapcsolatban 2007 óta őrizetbe vettek.

A hatóságok szerint az Ergenekon résztvevői azzal készítették volna elő a terepet egy kormányellenes puccsnak, hogy lejáratták volna az akkor és jelenleg is kormányzó konzervatív pártot, az Igazság és Fejlődés Pártját (AKP).

Eddig összesen 22 embert - köztük Nusret Tasdelert, a hadsereg oktatási szolgálatának vezetőjét és Hasan Igsiz nyugalmazott tábornokot - vettek őrizetbe annak gyanújával, hogy internetes oldalakat hoztak létre, amelyeken kormányellenes propagandát folytattak volna.

A hadsereg tábornokainak mintegy tizedét pedig egy másik, Pörölycsapás fedőnevű összeesküvéssel összefüggésben tartják őrizetben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeptember 11.: nem ismétlődhetne meg a tíz évvel ezlőtti tragédia

Ma valószínűleg lehetetlen lenne a tíz évvel ezelőttihez hasonló, nagyszabású, bonyolult, magas fokú szervezettséget igénylő terrorcselekmény-sorozat végrehajtása. Tovább olvasom