Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Tunézia is kerítést épít

Az afrikai ország 168 kilométer hosszú és 2 méter magas biztonsági falat emel líbiai határán, hogy megvédje magát a szélsőségesektől.
Tunézia falat emel líbiai határán, hogy megvédje magát a szélsőségesektől - jelentette be az észak-afrikai ország miniszterelnöke, alig két héttel a 38 halálos áldozatot követelő szúszai merénylet után.

Habíb Eszid az állami televízióban tett kedd esti bejelentésében egyebek között a szomszédos országból illegálisan érkező szélsőségesek jelentette veszéllyel indokolta kormánya döntését a 168 kilométer hosszú és 2 méter magas építmény felhúzásáról.

A tengerparttól induló létesítmény építését már megkezdték, és várhatóan év végéig befejeződnek a munkálatok. A hadsereg építi fel a falat, amelynek mentén ellenőrző pontokat is fognak telepíteni - derült ki a kormányfő tájékoztatásából.

A BBC brit közszolgálati adó információi szerint a népszerű tunéziai üdülőhelyen, Szúszában június 26-án 38 külföldi - többségében brit - turistával végző terroristát a polgárháború sújtotta Líbiában képezte ki az Anszár as-Saría nevű milícia. A vérfürdő elkövetőjével végül a tunéziai biztonsági erők végeztek.

Eszid azt is elmondta, hogy a Tunéziába való engedély nélküli beutazások visszaszorítása érdekében járőröket is vezényelnek a líbiai határhoz, és a levegőből is ellenőrzik a térséget. A két ország közötti határ mintegy 460 kilométer hosszú.

A tunéziai kormány a napokban más terrorellenes intézkedést is hozott: szombaton 30 napos rendkívüli állapotot hirdetett ki, továbbá tervbe vette mintegy 80 olyan mecset bezárását, amelyek nem állami ellenőrzés alatt állnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ciprasz: csütörtökre elkészülnek a részletes javaslatok

A görög kormányfő kiemelte, nem más országok adófizetőire akarja áthárítani Görögország államadósság… Tovább olvasom