Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Tűzvész egy romatelepen: egy halott, két sérült

Párizs – Egy ember meghalt és két tűzoltó könnyebben megsérült abban a tűzben, amely a Párizshoz közeli Ivry-sur-Seine romatelepén vasárnap hajnalban pusztított – erősítette meg a rendőrség a Le Parisien című párizsi napilap internetes oldalának az értesülését.
A lap úgy tudja, néhány napon belül másodszor fordult elő, hogy tűz pusztított egy cigánytelepen a főváros körüli Val-de-Marne megyében. Az előző katasztrófát, január végén Orly-ban, szándékos gyújtogatás okozta.

A tűz reggel 7 órakor ütött ki a fából összeeszkábált viskókban, amelyek egy üres telken - egy lakóház és gyárak közelében - találhatók. A telep egy része teljesen leégett, s a tűz gyorsan továbbterjedt egy szomszédban álló asztalosműhelyre is, amelyben jelentős károk keletkeztek.

A tűzoltók egy férfi holttestét emelték ki a romok alól, akinek azonosítása folyamatban van. A rendőrség egyelőre még vizsgálja a tűz pontos okát és azt is, hogy van-e összefüggés a múlt heti gyújtogatás és a vasárnapi tragédia között.

Olvasóink írták

 • 11. szilléri 2011. február 08. 19:41
  „=10. novaklaszlo56 2011.02.08. 01:24
  ,,falra hányt borsó" =frazeológia -
  Ebben az egy dologban igazad van, de hetente halnak meg emberek lakástűzben.
  Nincs hír értéke, hogy Franciaországban egy cigány putriba tűz volt.”
 • 10. novaklaszlo56 2011. február 08. 01:24
  „Szégyellem is magam, öreg! Miattatok! Bármerre is járok a világban, mindenütt utolér a híretek, s így a nációmnak címzett, de ilyenkor nagyon is személyesen megélt gyanakvás, megvetés is. Köszönöm nektek!
  Ami pedig az elesettekért való ténykedésemet illeti... Hagyjuk! Ez aztán már végképp nem tartozik rád! Gondolj, amit akarsz! De továbbra se gondolkodj, mert az halálosan fárasztó lehet a magadfajtának! Ha azonban egyszer mégis arra vetemedsz, hogy megtornáztatod a - talán meglévő - agytekervényeidet, akkor tedd fel a kérdéseket magadnak: Kivel tesszük mi mindezt? Miért? Kinek jó, és kinek rossz ez? Ha tényleg nemcsak hitegeted magad a gondolkodás műveletéről, hanem valóban teszed is, nagyon csodálkozni fogsz a válaszokon, amelyek belőled fognak feltörni.
  Eh, mi a francnak fárasztom magam? falra hányt borsó... Ne zavartassátok magatokat, gyilkoljátok egymást (??), szavakkal és néha tettekkel is, tovább! Eltaposni való bűnbakot mindig találni fogtok, ennek nagy mesterei vagytok, tudom.

  Ja, a címzett: Lacas. De e honban akár általános címzett is lehetne. Végtelenül nagy, és tovább terebélyesedik a sötétség, agyonnyomva ezt a cseppnyi, valaha a kedvességéről, vendégszeretetéről és a szellemi nagyságáról híres népet... Hol van az már? Hol van az még...? Lesz még? Mostanában nem úgy fest a dolog.”
 • 9. savos 2011. február 07. 09:15
  „Szerencsétlen tűzoltók! Mielőbbi jobbulást kívánok nekik!”
 • 8. Lacas 2011. február 07. 06:25
  „6. Fogadd be őket! Mutasd ki a szertetedet, ne csak az észt oszd itt! De fogadni mernék,hogy egyetlen forinttal vagy tettel sem támogattál még egyetlen cigányt sem.De gondolom jól fizet a fórumozás ha megéri csinálni.Különben meg szégyeld magad.Senkit nem érdekel.Máskor irás helyett inkább számolj tovább”
 • 7. qrumpli 2011. február 07. 04:02
  „A világon mindenütt naon szeretik őket!”
 • 6. novaklaszlo56 2011. február 06. 23:12
  „Nem tizenháromig, hanem száztizenháromig számoltam. A haragom alábbhagyott, de nagyon szégyellem magam miattatok! És már megint kezdek dühös lenni is! Nem kellett volna semmit se írnom, a fenébe is!
  Magyar vagyok. Magyarok vagytok! Rettenetesen szégyellem valamelyikünket: mindannyiunkat, emberek - ha még annak gondoljátok magatokat, mert engem már rég nem, azt tudom!
  Jóccakát! Tűzre, vízre vigyázzatok, nehogy pusztítson rajtatok!”
 • 5. KolompárRómeó 2011. február 06. 22:53
  „Már a tűz is rasszista. Hova jutott a világ!”
 • 4. történész 2011. február 06. 17:32
  „Hogyhogy fából összeeszkábált kalibák ? ? Hát nálunk azért kell pátyolgatni, ingyen etetgetni mert a politikusok szerint nálunk élnek a legrosszabbul..tehát hazudtak..”
 • 3. Lacas 2011. február 06. 17:17
  „Csak nem ott is önmolotov koktélozás történt új házak reményében?”
 • 2. dodó 2011. február 06. 16:30
  „Részvétem a tűzoltóknak!”
 • 1. hahaha62 2011. február 06. 15:53
  „Kezdtem reménkedni...de n-sajn import a dolog----de mi frászért sebesült meg 2 tüzoltó??????valamit nemjól csináltak-----a slag amelyet fogtak nem jó "anyagot+ adott!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

II. Erzsébet megindítónak találta A király beszéde című filmet

London - II. Erzsébet még a bemutató előtt látta, és jóváhagyásáról biztosította A király beszéde… Tovább olvasom