Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Újabb nőügyei miatt gyengülhet Berlusconi hatalma

Az olasz lapok szerint a 72 éves kormányfő 18 magánpartiján nem kevesebb mint harminc nő vett részt.
Silvio Berlusconi újabb nőügyeit szellőztette meg az olasz sajtó, és Itáliában már többen hajlanak arra: a miniszterelnök politikai hatalma botrányos magánélete miatt hanyatlóban van.

A Corriere della Sera milánói és a La Stampa torinói című lapok arról számoltak be, hogy a 72 éves kormányfő 18 magánpartiján - különböző rezidenciáin - nem kevesebb mint harminc nő vett részt. Közülük azok, akik szexuális szolgáltatást is nyújtottak, ezer eurót kaptak. Az olasz újságok ezt Gianpaolo Tarantininek, annak a bari illetőségű üzletembernek a szavaira hivatkozva írták, aki korábban azzal vált ismerté, hogy ő hajtotta fel a prostituáltakat a miniszterelnöki bulikra. Fény derült arra is, hogy ezeken az összejöveteleken népszerű olasz televíziós hölgyek, reality-showműsorok sztárjai is részt vettek.

Tarantini szerint ő csak mint barátait mutatta be a hölgyvendégeket a kormányfőnek, arról azonban hallgatott, hogy időnkét fizetett is nekik.

Berlusconi kicsapongó életét már a katolikus egyház is élesen bírálja, ami miatt a kormányfő jelentős szavazatveszteséggel számolhat hithű katolikusok körében. Ő maga ugyan még nagyon népszerűnek tartja magát, és úgy véli, hogy a magánélete körül csapott botrányok nem csorbítják kedveltségi mutatóját, amelyet 70 százalékosra becsült egy nemrégiben adott televíziós nyilatkozatban.

Lesifotósok örökítették meg a politikus kalandjait
Lesifotósok örökítették meg a politikus kalandjait

Egyes közvélemény-kutatási adatok azonban arra mutatnak, hogy Berlusconi népszerűségi mutatója korántsem hetven, hanem ötven százalékpont körül mozog, bár még ez is viszonylag magasnak mondható a II. világháború óta kirobbant legsúlyosabb világgazdasági válság közepette.

James Waltson, a római Amerikai Egyetem politológiai professzora szerint a kormányfő áprilisban érte el azt a pontot, amely után feltételezhető vált, hogy a Berlusconi-éra a vége felé tart, és ez a gondolat nem a baloldaltól ered.

Kérdés azonban, hogy ki léphet helyére, tekintve arra, hogy nagy a befolyása jobboldali erőkre, az itáliai balközép ellenzék pedig gyenge lábakon áll.

A Corriere della Sera szerint Berlusconi politikai hanyatlása megkezdődött, de ellenfelei és szövetségesei még csak találgatásokba bocsátkoznak, mert nem tudni, hogy ki fog mindebből hasznot húzni.

Olvasóink írták

 • 4. KolompárRómeó 2009. szeptember 11. 17:27
  „En is voltam maganpartikon es nem 30, hanem meg tobb no is volt ott! Hoppa!

  Kicsit pongyola a fogalmazas.”
 • 3. Pinaman 2009. szeptember 11. 09:39
  „A pinakiraly!”
 • 2. bo 2009. szeptember 10. 10:43
  „A sok irígy!”
 • 1. floridaimagyar 2009. szeptember 09. 23:27
  „Chicholina is ott futott be, nem csoda ...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Járdán szülte meg a kisfiát

A járdán szülte meg gyermekét egy fiatal nő Genthinben Németország Szász-Anhalt tartományában. Tovább olvasom