Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Vagy elkergetik, vagy kilövik Ferdinandot, a híres fehér jávorszarvast, aki rátámadt egy nőre

A rendőrség kilőné Svédország híres jávorszarvasát, aki olyan, mintha hóból lenne: ugyanis teljesen fehér. Az állat rátámadt egy nőre.
Az arvikai rendőrség a múlt héten döntött Ferdinandról: ha nem tudják a vadászok elkergetni a lakóövezetből, kénytelenek lesznek lelőni az állatot. Ferdinand ugyanis rátámadt egy nőre. Christer Lööf rendőrfőnök szerint sokan élnek a környéken, és többen nem tudnak kijönni otthonukból, ha a szarvas a közelben van. Főleg az idősek, akik nem is tudnának elmenekülni, ha az állat közel jönne hozzájuk.

Tommy Pedersen/TT/TheLocal.se
Fotó: Tommy Pedersen/TT/TheLocal.se

Ferdinand augusztusban lett internetsztár, amikor egy helyi tanácsadó, Hans Nilsson, az ország nyugati részén Edában közelről készített felvételt róla. A svéd The Localnak elmondta, "hatalmas élmény volt ilyen csodálatos állattal ilyen közelről találkozni".

Az állati hírneve azonban nemkívánatos következményekkel járt: a szakértőknek tömegével kellett figyelmeztetni az ide érkező látogatókat, hogy tartsák távol magukat tőle.

"Nagyon szomorú ez a dolog, de a probléma régóta látszódott" - mondta egy helyi fotós, Ingemar Petersson,a lapnak. Szerinte a döntés azért született, mert egyesek szerint a szarvas agresszív, de ő még soha nem tapasztalta ezt.

- Nagy nyomás nehezedett a környékre (a látogatók miatt), és sok fotós nem megfelelően viselkedett, de az állat nem agresszív - tette hozzá.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jóváhagyták a közös fegyverkezés tervét az EU tagállamai

Jóváhagyták a közös fegyverkezés tervét az EU tagállamai
Az együttműködés lényege, hogy a tagállamok többet fognak költeni védelmi célokra, az országok… Tovább olvasom