Délmagyar logó

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 19°C | 32°C Még több cikk.

Vagyonadó bevezetését tervezi az ukrán kormány

Az ukrán kormány befejezte a 2010. évi állami költségvetés kidolgozását, a tervezetet kisebb módosítások után a parlament elé terjeszti – közölte pénteken, a kormány soron kívüli ülése után Mikola Azarov miniszterelnök.
A kormányfő elmondása szerint a költségvetés tervezetében teljes egészében számításba vették a szociális támogatások növelésével kapcsolatos kiadásokat. Az emberek még azt a pénzt is megkapják, amitől azért estek el, mert az előző kormány nem tett eleget a múlt évben elfogadott vonatkozó törvénynek — tette hozzá.

Azarov azt is elmondta, hogy a nyugdíjak felső határát a munkaképtelenné vált személyek esetében megállapított létminimum 12-szeresét kitevő összegben, azaz 8,3 ezer hrivnyában (kb. 210 ezer forint) állapították meg.

Bejelentette, hogy a parlamenti képviselőknek, állami tisztségviselőknek és tudományos dolgozóknak járó speciális nyugdíjakat csak a nyugdíjkorhatár elérése után kezdik folyósítani. A nyugdíjkorhatár elérése után is dolgozó képviselők, állami tisztségviselők, ügyészek és bírók a nyugellátásukat az általánosan érvényes jogszabályok alapján fogják kapni, és a speciális nyugdíjukhoz csak a nyugalomba vonulásukat követően juthatnak. Ez a rendelkezés nem vonatkozik azokra a nyugdíjasokra, akiknek a nyugdíját már megállapították.

A miniszterelnök bejelentette: javasolni fogják a 300 négyzetméternél nagyobb alapterületű lakások, az 500 négyzetmétert meghaladó alapterülettel rendelkező lakóházak megadóztatását, az 50 ezer eurónál drágább autók és 10 ezer eurónál értékesebb motorkerékpárok adójának az emelését. Adó kivetését tervezi az ukrán kormány a jachtokra, repülőgépekre, helikopterekre, rádiófrekvencia-használatra is, és növelni fogja az alkohol-, valamint a dohánytermékek jövedéki adóját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pornót nézegettek a válság közepette

Pornográf tartalmú internetes oldalak nézegetésével töltötték az idejüket az amerikai Részvény és… Tovább olvasom