Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Vérfürdő a jógastúdióban: két embert agyonlőtt, majd önmagával is végzett a 40 éves férfi

Vérfürdő a jógastúdióban: két embert agyonlőtt, majd önmagával is végzett a 40 éves férfi
A lövöldözésben öt ember megsebesült, őket kórházba szállították.
Két embert megölt, ötöt pedig megsebesített, majd önmagát is agyonlőtte egy látszólag magányos elkövető, aki tüzet nyitott egy jógastúdióban Florida amerikai szövetségi tagállam fővárosában.

A rendőrség szombati közlése szerint a 40 éves Scott Beierle helyi idő szerint péntek délután belépett a Tallahassee egyik előkelő bevásárlóközpontjában található jógastúdióba, majd tüzet nyitott az ott lévőkre, megölve a 61 éves Nancy Van Vessemet és a 21 éves Maura Binkleyt - közölte Tallahassee rendőrsége. A támadó végül maga ellen fordította fegyverét a rendőrségi nyomozás előzetes eredményei szerint.
A lövöldözésben öt ember megsebesült, őket kórházba szállították, hármukat már ki is engedték, a másik két sebesült állapota stabil.

Michael DeLeo helyi rendőrfőnök újságíróknak elmondta, hogy a jógastúdióban tartózkodók közül néhányan megpróbáltak a többiek védelmére kelni.

Tallahassee polgármestere, Andrew Gillum, a demokraták floridai kormányzójelöltje a november 6-ai amerikai félidős választásokon, megszakította kampánykörútját, hogy a helyszínre siessen. "Semmiféle fegyveres erőszakos cselekmény nem fogadható el" - írta Twitter-bejegyzésében.
Fotók: MTI
Fotók: MTI
Tallahassee gyilkossági mutatója a kormányzói székért folytatott verseny egyik fontos témája volt. Gillum ellenfele, a republikánus Ron DeSantis többször is azt vetette szemére Tallahassee polgármesterének, hogy nem lép fel erőteljesen a bűnözéssel szemben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fényes nappal, a nyílt utcán bántalmaztak egy 15 éves lányt

Fényes nappal, a nyílt utcán bántalmaztak egy 15 éves lányt
Senki nem segített rajta. Tovább olvasom