Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Vészesen fogy Szerbia lakossága

Vészesen fogy Szerbia lakossága, és ha a jelenlegi irányzat fennmarad, húsz év múlva 700 ezerrel kevesebben élnek majd az országban, mint 2002-ben - állapították meg hétfőn egy belgrádi tanácskozáson.
A Szerbia demográfiai képe - gazdasági és társadalmi következmények elnevezésű szimpóziumon elhangzott, hogy Szerbiában jelenleg nagyobb számban élnek 65 évesnél idősebb emberek, mint 15 évesnél fiatalabbak.

Ljiljana Lucic, a munkaügyi minisztérium államtitkára szerint a lakosságszám fogyatkozásának legfőbb oka a rossz gazdasági helyzet. Míg 2002-ben csaknem 7,5 millió lakosa volt az országnak, a jelenlegi trend folytatódása esetén a szám 6,8 millióra csökken.

Dragan Vukmirovic, a szerb statisztikai hivatal vezetője elmondta, hogy a lakosság átlagéletkora a múlt század elejéhez képest 13 évvel nőtt, s a szerb átlagcsalád jelenleg három tagú, míg tíz évvel ezelőtt még négy tagból állt. A várható átlagos élettartam Szerbiában 73-74 év, míg Európában, a kontinens egészét tekintve, 78,8 év - közölte Tomica Milosavljevic egészségügyi miniszter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sárga hó hullott Bulgáriában

Sárga hó esett hétfőn Dél-Bulgáriában; a csapadékot a Szahara-sivatag homokja színezte sárgásra a… Tovább olvasom