Kultúra

2008.06.16. 18:13

Beindult a nyári szabadtéri színházi szezon

A Szabadtéri Színházak Szövetségébe tartozó kilenc teátrum több mint 30 bemutatóval és 400 előadással várja a közönséget a nyári évad során. A szabadtéri színházak részletes programját tartalmazó füzetet - a Pesti Műsor külön kiadványát - keddtől vehetik a kezükbe az érdeklődők, tájékoztatta hétfőn a Független Hírügynökséget Gedeon József, a Szabadtéri Színházak Szövetségének ügyvezetője.

A legnagyobb szabadtéri színházakat összefogó szövetség tíz évvel ezelőtt jött létre Budapesten. Jelenleg kilencen tagja van a szövetségnek: az Esztergomi Várszínház, a Gyulai Várszínház, a Kisvárdai Várszínház, a Kőszegi Várszínház, a budapesti Szabad Tér Színház, a Szentendrei Teátrum, a Szegedi Szabadtéri Játékok, a Zalai Nyári Színházak és a Zsámbéki Színházi Bázis. Tavaly 250 ezren látták a kilenc szabadtéri színház programjait.

Érdeklődésünkre Gedeon József elmondta, az évadszerűen működő szabadtéri színházak mindegyikéről elmondható, hogy összművészeti fesztivállal várják a nyár folyamán a közönséget. A musical, operett, opera és balett előadások mellett, komolyzenei-és népzenei estek, jazz koncertek és kortárs tánc bemutatók is szerepelnek a repertoárjukon. Emellett, az intézmények sikeres előadásaikat "kölcsönadják" egymásnak.

Az ügyvezető, aki egyben a Gyulai Várszínház igazgatója is, példaként említette, hogy a saját teátrumában játsszák az esztergomiak produkcióját, a Dzsungel könyve című előadást. Az Esztergomi Várszínházban pedig idén bemutatják a gyulaiak Mátyás király királysága című előadását. A fesztiváligazgatók ugyanis biztosak abban, hogy ami például a kőszegi közönséget érdekelheti, az számíthat a szentendrei publikum figyelmére is.

A budapesti Szabad Tér Színház június 10-én, már elkezdte az idei szezont, mondta el Gedeon József, de számos teátrumban ezen a héten indul a nyári évad. A programokról a Pesti Műsorból, illetve a www.szabadteriszinhazakszov.hu oldalon tájékozódhat a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában