Kultúra

2008.08.03. 10:21

Telt ház előtt énekelt Domingo Pécsett

Telt ház előtt énekelt Placido Domingo szombaton este Pécsett. Hatezren voltak kíváncsiak a koncertre, néhány szék maradt csak üresen. A legnagyobb sikert azzal aratta, amikor magyarul énekelt részletet Lehár Ferenc A víg özvegy című operettjéből.

Placido Domingo szombaton este adott koncertet Pécsett, az Expo center szabadtéri színpadán. A kétszer ötven percesre tervezett előadást összevonták, mert a szervezők attól tartottak, hogy az eső félbeszakítja azt. Végül zavartalanul megtartották koncertet, amely este fél 11-kor ért véget.

Domingo Verdi-, Puccini-operákból, a West Side Story-ból, valamint Kálmán Imre és Lehár Ferenc operettjeiből énekel részleteket. A legnagyobb sikert az aratta, amikor Lehár Ferenc Víg özvegy című operettjéből magyarul énekelt egy részletet. A közönség felállva tapsolt és hangos ovációba tört ki. Domingo mellett a Puerto Ricó-i származású Ana María Martínez is énekelt, akinek tehetségét a tenor fedezte fel. A zenekart, a Pécsi Filharmonikusokat, a szintén világhírű Eugene Kohn vezényelte.

A világhírű tenor vasárnap utazik vissza repülőgéppel New Yorkba, hétfőn ugyanis 46. házassági évfordulóját ünnepli a feleségével.

Domingo egyebek között azért vállalta el a pécsi előadást, mert hallott José Carreras tavalyi sikeréről ugyanitt, a Pécs Expoban. A másik tenor szintén hatezer néző előtt énekelt - óriási sikerrel. Domingo Magyarországon eddig ötször lépett fel, de volt az első vidéki koncertje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!