Kultúra

2010.05.22. 09:12

Váratlan fordulat: Stohl András marad!

Alföldi Róbert a Nemzeti Színház főigazgatója az elmúlt évadról és a következő szezon bemutatóiról szóló sajtótájékoztatóján közölte: Stohl András a Nemzeti Színház társulatának tagja, és az is marad.

Delmagyar.hu

A sajtótájékoztatót Alföldi Róbert két rövid, ám annál hangsúlyosabb megjegyzéssel zárta: közölte, hogy hivatalos főigazgatói szerződése 2013-ig szól, illetve Stohl András a Nemzeti Színház társulatának tagja, és az is marad.

Előtte arról beszélt, hogy a Nemzeti Színházban június 12-én zárul a 2009-2010-es évad, de mivel a teátrum Zrt-ként működik, a gazdasági mutatók vizsgálatánál figyelembe kell venni, hogy a színházi évad nem egyenlő a naptári évvel.

Ennek fényében Alföldi Róbert főigazgató a 2009-es év eredményei közül kiemelte: a Nemzeti fennállása óta a tavalyi év volt a legjobb, először volt pozitív a gazdasági mérleg. „A nettó árbevétel a júliusi áfaemelés ellenére több mint 10 százalékkal nőtt, míg a kiadásokat 170 millió forinttal sikerült csökkenteni.

A tavalyi évben 369 előadásra 115 ezer néző váltott jegyet, ami 94-96 százalékos nézettséget jelent" - sorolta Alföldi, majd a számok tükrében visszautasította azt a vádat, hogy az általa vezetett Nemzeti rétegszínház lenne.

"Nem mondom, hogy könnyű évadunk volt. Nagyon köszönöm a társulat munkáját, türelmét és lelkesedését" - mondta a főigazgató, majd hozzátette: nincsenek nagy változások, az évad végével csak Stork Natasa és Orth Péter távozik. Nagy öröm viszont, hogy ezentúl a Nemzeti csapatát erősíti a Jászai-díjas Znamenák István, és ide szerződik a friss diplomás Farkas Dénes, Fehér Tibor és Szatory Dávid is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!