Kultúra

2009.01.05. 17:56

A 9 és fél randi a legnézettebb magyar film

Idén is Neményi Ádám producer veheti át a Mozisok Országos Szövetségének díját a 40. Magyar Filmszemlén az előző év legmagasabb nézőszámot elért magyar játékfilmjéért.

2007-ben az S.O.S Szerelem volt a legnézettebb magyar film, tavaly pedig a szintén Neményi vezette Next Station Productions gyártásában bemutatott 9 és fél randit nézték meg a legtöbben. A romantikus vígjátékot 201 272-en látták 2008-ban - tájékoztatta a Független Hírügynökséget hétfőn Bártfai Andrea, a Hungaricom sajtófőnöke.

A Köbli Norbert forgatókönyvéből, Sas Tamás rendezésében készült romantikus vígjáték főszereplői Fenyő Iván és Kovács Patrícia. A filmet az S.O.S. szerelem! -hez hasonlóan Valentin napon, azaz február 14-én mutatták be a hazai mozikban. Már aznap csaknem 14 ezer néző volt kíváncsi a Sas-Neményi páros új komédiájára. Az első hétvégén pedig saját előző évi nézőszámukat döntötték meg a 9 és 1/2 randi alkotói, közölte korábban a Független Hírügynökséggel Sas Tamás. Míg az S.O.S. szerelem! című vígjátékra "csak" 46 ezer néző, a 9 és fél randira 55 ezren voltak kíváncsiak már az első hétvégén.

Bártfai Andrea arról is tájékoztatott, hogy a Mozisok Országos Szövetségének díjára olyan filmeket nevezhetnek, amelyeket november 1-jéig mutattak be a hazai mozik. Ebben az évben a filmes grémium valószínűleg változtat a szabályokon, és a Herendi Gábor rendezésében december 18-án bemutatott Valami Amerika 2 című alkotás is számíthat elismerésre.

A vígjátékot már az első hétvégén több mint 48 ezren látták országszerte. December 18-és 31-e között pedig összesen 170 ezren nézték meg a Valami Amerika 2-t a hazai mozikban, tájékoztatta a Független Hírügynökséget Parádi Orsolya, a filmet forgalmazó Budapest Film sajtóreferense. Az elmúlt öt napban további hatvan ezren látták, így már most 230 ezres nézőszámnál tart a Valami Amerika 2, tette hozzá Parádi Orsolya.

A 40. Magyar Filmszemlét január 27-e és február 3-a között rendezik meg. A díjkiosztóval egybekötött záróünnepséget a Budapest Kongresszusi Központban tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!