Kultúra

2008.12.22. 15:54

A Másik bolygó televíziós premierje az MTV-n

Moldoványi Ferenc: Another Planet - Másik bolygó című világszerte díjazott dokumentum - játékfilmjét szombaton este vetíti a Magyar Televízió. A gyerekmunka globális problémáját bemutató alkotást este háromnegyed tíztől nézhetik meg a tévénézők az m1-n.<br>

A négy kontinensen forgatott dokumentum-játékfilm alkotói hét gyereksorson keresztül adnak képet a Földet átfogó globális válságról. A nézők bepillanthatnak kongói, kambodzsai, ecuadori gyermekrabszolgák, gyermekprostituáltak és gyerekkatonák hétköznapjaiba. A filmet Máthé Tibor fényképezte, a zenéjét Szemző Tibor szerezte.

A Másik bolygó a 39. Magyar Filmszemlén operatőri díjat nyert, a Diákzsűri pedig a legjobb dokumentumfilmnek járó Zöld Holló díjjal jutalmazta az alkotást. Moldoványi Ferenc munkája az 57. Mannheim Heidelbergi Filmfesztiválon a Nemzetközi Zsűri különdíját nyerte el. A november végén zárult 31. Starz Denveri Nemzetközi Filmfesztiválról pedig a "Maysles Fivérek Díját", vagyis a Legjobb Dokumentumfilmnek járó elismerést hozták el az alkotók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!