magyar film

2021.09.28. 17:38

Az Elk_rtuk előzi James Bondot a Corvin moziban

Hétfőn délután jelentette be a Budapest Film, hogy megkezdik a jegyárusítást az Elk_rtuk című filmre. Az artfilmesek október 22-től egy hétig naponta egy vetítést biztosítanak az elhíresült politikai thriller számára. A Corvin mozi kedd déli adatai alapján lényegesen több jegyet foglaltak le a magyar film egy hónap múlva esedékes első vetítésére, mint a csütörtöki James Bond-premierre – írja az Index.hu.

A far-right protestor holds a Hungarian flag in front of gigantic letters forming the word 'Szabadsac' (Freedom) during clashes with riot police forces using teargas and water cannons to disperse them 23 October 2006 in central Budapest, as Hungary commemorates the 50th anniversary of the 1956 anti-Soviet uprising amid the worst political divisions in the country since the end of communism. Hungarian police fired rubber bullets and several people were injured in Elizabeth Square, some two kilometres (one mile) from the parliament where official ceremonies were being held to mark the anniversary. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Kisbenedek Attila

A mozisok közleményét követően, hétfő késő délután a következő felhívás jelent meg az Elk_rtuk Facebook-oldalán:

„Az elmúlt hetekben nagyon sokan kérdeztétek, hogy mikor és melyik moziban láthatjátok a filmet.

A Corvin moziban megnyílt a jegyvásárlás az Elk_rtuk soron következő vetítéseire!

Megtöltjük együtt a termeket? Foglald le te is a helyed a vetítések egyikére a mozi weboldalán!”

Másnap kiderült, hogy működik a felhívás és a filmet övező marketingkampány – írja a Magyar Nemzet.

A Corvin mozi honlapján található jegyfoglaló applikáció szerint

Szeptember 28-án délben az első két sort leszámítva minden jegy elkelt a film október 22-i első nyilvános vetítésére.

A vizsgált pillanatban a székek több mint fele volt kiadó október 23-ra, az október 24-i vasárnapi foglalás egyharmad házat mutatott – olvasható az Index.hu cikkében.

A két éve várt James Bond-filmet naponta öt alkalommal vetítik a Corvinban csütörtöktől. A Nincs időd meghalni 14.45-kor kezdődő első nyilvános vetítése előtt két nappal még szinte bárhová találhatnak helyet az online jegyvásárlók. A nézők számára talán legkedvezőbb időpontban, este fél nyolckor kezdődő csütörtöki előadásra kedd délben még a székek kétharmada volt online választható.

Az Index.hu munkatársai megkérdezték Kálomista Gábort, az Elk_rtuk producerét, hogyan értékeli a friss adatokat. Az őszödi thriller készítője jelenleg nem tudja eldönteni, hogy politikai szándékot vagy szakmai alkalmatlanságot keressen a mozisok vonakodása mögött. Azt mindenesetre leszögezi, hogy egy

ilyen lendületes elővételi hullám a konkrét dátum előtt egy hónappal igen sikeres színházi előadások esetében is ritkaság

– írja az Index.hu.

Fotó: Elk_rtuk / Facebook

A Budapest Film vezérigazgatója korábban az Indexnek is ezt nyilatkozta, hétfőn pedig közleményben jelentette be, hogy nagy érdeklődés esetén több vetítést is lehetővé tesznek. Az Index.hu kérdésére újra megerősítette, hogy folyamatosan figyelik a jegyek iránti érdeklődést, és ennek függvényében tárgyalnak a forgalmazóval az esetleges változásokról. Ismét leszögezte, hogy csakis szakmai érvek számítanak, a politikának semmi köze a vetítések számához.

Borítókép: Életkép a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky úton 2006. október 23-án délután

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában