Kultúra

2010.05.04. 23:44

Berzsenyi Helikon Napok Keszthelyen

Neves előadókkal, kerekasztal beszélgetésekkel várják az irodalom kedvelőit a héten Keszthelyen az idén 22. alkalommal megrendezendő Berzsenyi Helikon Napokon.

A találkozót, amelyet ezúttal is a kaposvári székhelyű Berzsenyi Dániel Irodalmi és Művészeti Társaság szervez, május 7-én és 8-án tartják meg a Kastélymúzeumban - tájékoztatták a társaság képviselői kedden Kaposváron az újságírókat.

A Magyar Dunántúl - A dunántúliság hagyományai című kétnapos rendezvény első napján Tornai József költő, műfordító, esszéista, Komáromi Gabriella és Mák Ferenc irodalomtörténész, valamint Csörgits József költő, publicista fejti ki a témához kapcsolódó gondolatait, Pomogáts Béla irodalomtörténész, a Berzsenyi társaság elnöke pedig Dunántúl: regionális irodalom és nemzeti irodalom címmel tart előadást.

Az esti kerekasztal beszélgetésen Albert Gábor író vitaindítóját követően Balogh Róbert, az Echo kritikai szemle főszerkesztője, Bartusz-Dobosi László, az Irodalmi Páholy főszerkesztője és Czigány György költő, író fejti ki véleményét az iskola és a művészetek kapcsolatáról.

Május 8-án, szombaton délelőtt A Balaton kisgrafikákon címmel 31 művész alkotásait bemutató kiállítás nyílik a Kastélymúzeumban. A Berzsenyi társaság először tavaly Fonyódon mutatta be a tárlat anyagát, amely most a székesfehérvári kiállításról került Keszthelyre.

Címkék#könyv

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!