Kultúra

2008.12.10. 19:23

Harmadszorra ég Szombat esti lázban Südi Iringó

Mindössze 26 éves, de már 20 éve a táncról szól az élete. Rengeteg munka áll mögötte, és a sok gyakorlás meghozta a gyümölcsét. Südi Iringó nemcsak versenytáncosként aratja sorra a babérokat, de a csöpp lány egy ország szívébe is belopta, vagy pontosabban fogalmazva: betáncolta magát.

Vida Melinda

A Szombat esti láz című műsor hatalmas siker, hatására sokan kaptak kedvet ahhoz, hogy a parkettre merészkedjenek. Iringó tánciskolájába sem csak gyerekek és fiatalok járnak, mert bizony a szamba, a rumba, a keringő és társaik lépéseinek elsajátítása nem korfüggő.

– Gondolta az első széria kezdetekor, hogy ilyen sikeres lesz a műsor, hogy már harmadszor indul?

– Biztos voltam benne, hogy nagy siker lesz, az emberek ki vannak éhezve a szórakoztató műsorokra. Az meg biztosan mindenkit érdekel, ahogyan sztárok csetlenek-botlanak, vagy éppen remekelnek. Nekem is nagy lehetőség ez a műsor, nagy kihívás, és ismertséget hozott számomra.

– Milyen táncosnak látja mostani párját, Stohl Andrást?

– András végtelenül tehetséges, és az élet minden területén maximalista, így a tánchoz való hozzáállása is példaértékű. Amibe belekezd, azt százszázalékosan teljesíti. A napjai teljesen tele vannak: próbál a színházban, forgat, esténként előadásokban játszik, a Reggeli műsorvezetője, két nagylánya mellett nemrég született meg a legkisebb, a kis Franciska, de mi mégis mindennap másfél-két órát táncolunk. Éppen akkor, amikor belefér a napjába. Van, hogy hajnalban, van, hogy késő éjszaka.

Südi Iringó és táncpartnere, Stohl András. Fotó: RTL Klub

Südi Iringó és táncpartnere, Stohl András.
Fotó: RTL Klub

– A műsor óta saját tánciskolát is nyitott. Népszerűbb lett a társastánc?

– Igen, sokan kaptak kedvet a tánchoz. A lányok körében mindig népszerű a tánc, sokkal bátrabbak, mint a fiúk. Nálunk is ez a helyzet, ezért a lányoknak latin formációt tanítok. Nagyon tehetséges tanítványaim vannak, igazán büszke vagyok rájuk. A társastánccsoportunk is boldogan jár táncolni, igazi baráti társasággá forrtak össze. A törpök 4 éves kortól járhatnak hozzánk. Boldog vagyok, ha taníthatok, ha átadhatom a tánc örömét másoknak is.

Jövőbeli tervek

– Bővítem a táncstúdiómat, és az egyik cipőmárka arca és lába leszek 2009-ben is. Az a cél, hogy a fiatalok körében is a kényelem a minőséggel társuljon. Részt veszek karitatív rendezvényeken, felvállalok jó ügyeket, hiszen figyelnek rám a fiatalok. Szeretnék minél több embernek örömöt szerezni azzal, hogy élőben láthatják a latintánc-show-t, amit a barátaimmal adunk elő.

– A magánéletéről mostanában már nem nagyon olvasni. Megbánta, hogy korábban annyira közlékeny volt a sajtóval? A szakmai élete mellett a magánélete is ilyen sikeres most?

– Sajnos a sajtó néhány munkatársa a lapok eladhatósága és saját lelkiismeretlensége miatt olyan dolgokat írt rólam, aminek a valóságalapja nulla volt, sőt a tiltakozásom ellenére megjelentek mindenféle zöldségek rólam. Tehát elhatároztam, hogy a magánéletemről nem beszélek. Tudom, így már nem vagyok érdekes, mert ha „csak" olyan vagyok, mint a többi magyar nő – aki rendesen dolgozik –, az nem érdekel senkit. De őszintén mondom, nem hiányzik a bulvársajtó figyelme.

– A népszerűségnek a rossz oldalát is érzi?

– A fórumokon néha látok mocskolódó hozzászólásokat – ez rosszulesik. De amíg az utcán idős nénik és bácsik odajönnek hozzám, megsimogatnak, amíg a fellépéseken óriási ováció fogad, ha boldogok tőlem az emberek, és örülnek, ha rájuk mosolygok, akkor ez sokkal fontosabb, mint az árnyoldal.

– Különleges és ritka keresztnevével divatot teremtett, hiszen felkapott névvé vált az utóbbi időben az Iringó.

– Meglepett, hogy sok kislány kapja kimondottan utánam az Iringó nevet, örülök neki, büszke vagyok rá. Vannak, akikkel tartom a kapcsolatot, beszámolnak a kicsik fejlődéséről, fotókat küldenek róluk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!