Fotó: Shutterstock

Már pénteken elindíthatja a kifizetéseket a Színházi Szolidaritási Alap

Egyelőre 118 olyan művész kap belőle, akinek nincs állandó szerződése kőszínházi vagy egyéb intézménnyel.

Pénteken megkezdheti a kifizetéseket a Színházi Szolidaritási Alap, miután csütörtökön a Fővárosi Bíróság határozata alapján bejegyezték – közölte az alap csütörtökön.

Mint írják, a Színházi Szolidaritási Alap a minimálbérrel nagyságrendileg megegyező adómentes támogatásban részesíti a kérelmezőket, amelyet kétszer 80 ezer forintos részletben folyósít két hónap alatt.

A jelenleg rendelkezésre álló forrásaiból, 20 millió forintból az alap egyelőre 118 olyan művészt tud támogatni, akinek nincs állandó szerződése kőszínházi vagy egyéb intézménnyel és az elmaradó előadások miatt minden várt bevételétől elesik.

Ahogy az alap további forrásokhoz jut, azt követően tudja a beérkező kérelmeket támogatni. Ezért a hozzájárulásokat továbbra is várják az alap bankszámlájára.

A Színházi Szolidaritási Alapot magánemberként Schell Judit, a Thália Színház művészeti vezetője és Kálomista Gábor, a színház ügyvezetője alapította, a beérkező kérelmeket héttagú kuratórium bírálja el.

A Színházi Szolidaritási Alapról további információ a www.szinhaziszolidaritasialap.hu oldalon érhető el.

Borítókép: illusztráció

Hozzászólások

Székszabály
Örüljünk, hogy, ha a kissé furcsa megszorításokkal is, de mehetünk a meccsekre.
Mások öröme őt is feltölti
Üres udvarból, saját kezűleg épített Tündérkertet Hatvani Mária.
Napsütés és gomolyfelhők jellemzik majd a szombatot
Akár 20 fok is lehet.
Egy gyermekbarát és egy csúcstablet jön a Huawei-től
Az ultrakönnyű MatePad T 8 hüvelykes kijelzővel és nagy teljesítménnyel érkezik: utóbbiról nyolcmagos processzor és 5100mAh-s akkumulátor gondoskodik.
2020.05.30 + Melléklet
A migrációval kapcsolatban a nemzeti érdek az első
Számos liberális csoportosulás törekvése az, hogy a magyarok hagyják abba a határok őrizetét, engedjék be az érkezőket – mondta Bakondi György.