Színes évad elé néz a szegedi bábszínház

A szegedi Kövér Béla Bábszínház is a 2019-es díjazottak között van, kiérdemeltük a Családbarát hely tanúsítványt – ezzel a bejelentéssel kezdte Kövér László igazgató az idei társulati évadnyitót tegnap délután.

– A célunk, hogy színvonalas előadásokat készítsünk a bábokat kedvelő közönségnek, minél szélesebb körben – mondta Kövér László igazgató, hozzátéve, hogy a bábszínházi előadások valóban a legkisebbektől kezdve egészen a legidősebbekig mindenkihez tudnak szólni. Ennek szellemében készült az idei repertoárjuk is, amelyben minden korosztály számára található az életkoruknak és érdeklődési körüknek megfelelő darab.

Az idei évad első bemutatóján az óvodások és kisiskolások számára készült Holdodiglan című előadáson már túl vannak, ezt követi október 6-án egy ősbemutató, a Dunajcsik Mátyás szövege nyomán készült A Szemüveges Szirén. Nagy érdeklődésre számítanak a decemberre elkészülő, felújított Pinokkió darab kapcsán, amit már korábban is játszottak nagy sikerrel. Az egyik legizgalmasabb vállalkozásuk a februárra tervezett a jól ismert A kiskakas gyémánt félkrajcárja népmese, amelyen keresztül a környezettudatosság korszerű gondolatát igyekszenek belecsempészni az alkotók. Ehhez ad lehetőséget a kiskakas szemétdombjának megjelenítése, de például kukásautók is felbukkannak majd a darabban. Ezenkívül márciusban is lesz egy bemutató Körös-körül címmel.

Felnőttek számára saját előadással nem készülnek, de vendégszerepelnek náluk a Nóra és a Kafka Hotel című darabok. A kamaszok sem maradnak ki, az ő számukra tantermi előadásokkal készül a bábszínház. A határon túli színházak közül a Szabadkai Gyermekszínház Pancsoló-maszatoló című előadását is műsorra tűzik.

Hozzászólások