Kultúra

2008.10.12. 10:44

Idén is megbocsátanak a lejárt könyvtári könyvekért

Vasárnap a Könyves Vasárnapon a rég elfelejtett könyvtári könyveket mindenféle büntetés nélkül lehet visszavinni az intézményekbe. A Könyvtári Napokon 386 település több mint 400 bibliotékája vesz részt. <br>

Idén október 7-e és 12-e között rendezték meg a hagyományos Könyvtári Napokat. Október 12-én a Könyves Vasárnapon lesz: nemcsak közkönyvtárak, hanem egyetemi, egyházi és pedagógiai könyvtárak is kinyitják kapuikat - mondta el Fodor Péter, az Informatikai és Könyvtári Szövetség elnöke.

A Könyves Vasárnapon az intézmények jelentős részében ingyen lehet beiratkozni, és ez a "megbocsátás napja" is egyben. Ez azt jelenti, hogy nyugodtan vissza lehet visszavinni rég elfeledett könyvtári könyveket, a késésért akkor nem kell büntetést fizetni. A szövetség elnöke ezzel kapcsolatban megjegyezte: országosan több tízezer kötet kerül ilyenkor vissza a tulajdonos könyvtárakba. Volt olyan eset is, hogy évtizede eltűntnek hitt könyvek lettek meg. Október 12-én 183 településen csaknem 600 programmal készülnek a könyvtárak.

A résztvevő intézményekről és a programokról részletes tájékoztatás a http://osszefogas.kjmk.hu internetes oldalon olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!