Rövidített program

2020.06.05. 17:56

Idén is megtartják a Kolozsvári Magyar Napokat

Rövidített programmal, de idén is megtartják a kolozsvári magyar napokat – jelentették be csütörtökön a szervezők.

Jelenet a Magyar Állami Népi Együttes Kolozsvári piactéren című előadásán a magyar napok nyitógáláján a Kolozsvári Magyar Opera nagytermében 2019. augusztus 18-án.

Forrás: MTI

Fotó: Biró István

A Kincses Kolozsvár Egyesület közleményében Bethlen Gábor erdélyi fejedelem szavait idézte, amelyek szerint nem mindig lehet megtenni, amit kell, de mindig meg kell tenni, amit lehet.

A rendezvénysorozat szervezői e gondolat szellemében vállalkoznak arra, hogy a koronavírus-járvány és a leküzdésére hozott intézkedések miatti nehéz helyzetben is megszervezzék a Kolozsvári Magyar Napokat írták.

Megjegyezték: a szükségállapot a megszokott szervezési és lebonyolítási rendet is felülírja, ezért az augusztus 19-21. közé tervezett Kolozsvári Magyar Napok programjáról és további részleteiről csak július folyamán tájékoztatják az érdeklődőket.

A Kincses Kolozsvár Egyesület szerint Erdély egyik legnagyobb kulturális fesztiválja a magyar nemzeti megújulás jegyében született, és idén is meg szeretné tölteni a kolozsvári tereket az augusztusi ünnepek idején. E jeles napok sorában augusztus 19-ét említették, amikor a kolozsváriak településük városi rangra emelését ünneplik, valamint augusztus 20-át, államalapító Szent Istvánt ünnepét.

Borítókép: jelenet a Magyar Állami Népi Együttes Kolozsvári piactéren című előadásán a magyar napok nyitógáláján a Kolozsvári Magyar Opera nagytermében 2019. augusztus 18-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!