Kultúra

2008.05.09. 14:41

Kocsis Zoltán vezényel pünkösdkor a Zenekadémián

Liszt Ferenc két művét, az Obermann völgye és a Haláltánc című darabokat, valamint Richard Strauss Alpesi szimfóniáját hallgathatja meg a közönség pünkösd hétfőn este a Zeneakadémián. A koncerten a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarát Kocsis Zoltán vezényli. Az est szólistája Farkas Gábor, a Zeneakadémia doktorandusz hallgatója lesz. <br>

Farkas Gábor elmondta: másodszor dolgozik együtt Kocsis Zoltánnal, akitől mindig lehet tanulni. A hétfő esti koncerten Liszt egyik legszebb zongoraműve - az Obermann völgye - Kocsis Zoltán zenekari hangszerelésében lesz hallható. Izgalmas feladatnak ígérkezik megszólaltatni Liszt Haláltánc című zongoraversenyét is - tette hozzá Farkas Gábor.

A zongoraművész elmondta még, hogy számos helyen lépett már fel, de a Zeneakadémia nagyterme egyik hazai koncertteremhez sem hasonlítható. A Liszt Ferenc téri épület nagyterme egy szentély, így a a pünkösdi koncert legmefelelőbb helyszíne, fogalmazott a muzsikus.

A koncert hétfőn este fél nyolckor kezdődik a Zeneakadémia nagytermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!