Kultúra

2009.10.28. 20:57

Magyar dzsesszzenészek koncertje Londonban

Csupa nemzetközi hírű dzsesszzenészből - magyar, német és brit muzsikusokból - álló formáció lép fel csütörtökön a brit főváros legrangosabb dzsesszklubjában, a 606 Jazz Clubban, majd pénteken a Londoni Magyar Kulturális Központban.

MTI

Két magyar zenész, Horváth Kornél ütős, valamint a jelenleg Londonban játszó és tanító Dörnyei Gábor dobos mellett Sebastian Weiss német zongorista és Michael Mondesir brit basszusgitáros lép fel a formáció tagjaként, s a pénteki intézeti koncertre már állóhely sincs - mondta el az MTI-nek szerdán Tarjányi Natália, az intézet sajtótitkára.

Felidézte, hogy a 606 Jazz Club és a magyar intézet együttműködésének eredményeként olyan magyar dzsesszmuzsikusok mutatkoztak be eddig Londonban, mint Oláh Kálmán és Sárik Péter, mindketten zeneszerzők és zongoristák, Fábián Juli énekes, Bolla Gábor klarinétos vagy Mohay András dobos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!