Kultúra

2010.03.17. 11:51

Megnyílt azt első magyar virtuális szoftverkiállítás

Megnyílt az első magyar virtuális szoftverkiállítás, amelyre péntek estig várják a látogatókat.

A háromnapos internetes kiállítással elsősorban a vidéki cégeknek kedveznek, mert a Szoftverbörze résztvevői utazási, illetve a hagyományos kiállítások költségei nélkül léphetnek kapcsolatba az érdeklődőkkel. A www.szoftverborze.hu oldalon található virtuális rendezvény látogatása díjmentes, az előadások követéséhez mindössze internetkapcsolatra van szükség.

A szervező MetaNet Kft. számításai szerint a kiállítás ideje alatt várhatóan 10-20 ezren látogatnak el az oldalra. Az érdeklődés nagyságát jelzi, hogy kiállítás szervezésének kezdete, azaz január közepe óta az oldalon közel 13 ezer látogatást regisztráltak.

A rendezvényen jelenleg 29 kiállító vesz részt, illetve számos kisebb vállalat virtuális stand nélkül, pusztán hirdetéssel jelenik meg a Szoftverbörze honlapján.

A rendezvény alatt egyebek mellett ingyenes szaktanácsadást kaphatnak azok a cégvezetők és menedzserek, akik informatikai kérdésekben kívánnak tájékozódni.

A szabadon látogatható előadásokat elismert szakértők tartják. A felhasználóbarát honlapok fejlesztéséről például Mlinarics József, a Magyar Tartalomipari Szövetség (Matisz) ügyvezető elnöke tart ismertetést, míg a komplex munkafolyamatokra és a csoportmunkára kínált szoftveres megoldásokról Perhiniák Márton, a Trans-Europe Consulting Kft. Adobe-szakértője beszél.

A kiállításokon megszokott kedvezmények a Szoftverbörze standjait is érintik. A látogatók például notebook vásárlás esetén a listaárakból gyártótól függően 7-15 százalékos kedvezményt is kaphatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!