augusztusban

2020.05.06. 16:00

Plácido Domingo és Anna Netrebko is fellép a veronai operagálákon

Veronában az idei nyári operafesztivált el kellett halasztani a koronavírus-járvány miatt, de a veronai aréna igazgatója szerdán bejelentette, hogy augusztusban mégis rendeznek néhány gálaestet neves operacsillagok fellépésével.

Russian soprano Anna Netrebko and Spanish tenor Placido Domingo attend a press conference on 'Il Trovatore' (The Troubadour) in Salzburg, Austria, 05 August 2014. The new opera production will premiere on 09 August as part of the Salzburg Festival that runs from 18 July to 31 August. (Photo credit should read "BARBARA GINDL/APA-PictureDesk via AFP")

Forrás: AFP

Fotó: Barbara Gindl

Cecilia Gasdia, az aréna igazgatója elmondta, hogy a járvány után ismét megnyíló, több mint 13 ezer fő befogadására képes arénában alkalmanként mintegy háromezer főnyi közönséget tudnak fogadni a szükséges távolságtartás biztosításával. A közönség ülve hallgathatja az előadásokat.

Az augusztusra tervezett akár tíz gálaest további sztárjai között szerepel majd Leo Nucci, Francesco Meli, Luca Salsi és Vittorio Grigolo is.

Az első gálán olasz operaáriákat hallhat a közönség az olaszországi új kezdet szimbólumaként

– fogalmazott az igazgató.

A veronai operafesztivált eredetileg június 13. és szeptember 5. között rendezték volna meg.

A programot a járvány miatt 2021-re halasztották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!