Kultúra

2008.12.17. 16:49

Szilveszter az Amadindával és Presser Gáborral

Idén nyolcadik alkalommal ad közös koncertet az Amadinda Ütőegyüttes és Presser Gábor szilveszter éjszakáján. A hagyományosnak tekinthető óévbúcsúztató-újévet köszöntő estjük egyik legfőbb vonzereje, hogy évről-évre olyan produkciók hangoznak el, amelyeket máskor nem hallhat a közönség.<br>

Az idei szilveszteri koncert műsorában idén Bartók Béla, Maurice Ravel, Claude Debussy műveit szólaltatják meg a muzsikusok, párhuzamba állítva ezeket a műveket az ihlető forrást jelentő Távol-Keleti zenékkel.

Ebben az évben Szakcsi Lakatos Béla lesz az est sztárvendége. A koncerten közreműködik még Szalai Péter, Szalóki Ágnes és a Triginta Percussion, három tehetséges fiatalember, akik az indiai zene alapjain állva hozzák létre produkcióikat. A koncert az éjféli koccintás után is folytatódik. A második rész hosszát a közönség dönti el.

A koncert szilveszter éjjelén háromnegyed tízkor kezdődik a Művészetek Palotájában. Bővebb információ az estről a www.mupa.hu oldalon olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!