Kultúra

2013.02.08. 14:22

Thália Humorfesztivál: Bödőcs Tibor és Gáspár Tibor is díjazott

A rendezvény keretében 13 előadást láthatott a közönség, köztük 12 versenyprodukciót - mintegy 2500 néző látta az előadásokat.

MTI

Átadták pénteken a Thália Humorfesztivál díjait: a stand-up és kabaré kategóriában Bödőcs Tibornak és Vida Péternek ítélték az elismerést, a legjobb előadás a Gólem Színház Lefitymálva című produkciója lett, a legjobb színművész díját [namelink name="Gáspár Tibor"] nyerte el, a Sanyi és Aranka Színház Roadmovie című előadása pedig különdíjat kapott.

[namelink name="Bereményi Géza"], a Thália Színház igazgatója a díjátadó ünnepségen elmondta, hogy a csütörtök éjjel zárult Thália Humorfesztivál nagy érdeklődés mellett zajlott le. Reményeik szerint jövőre is megrendezik az eseményt, ugyanolyan sikerrel mint idén.

A Thália Színház fesztiválján öt napon át minden színpad a humoros műveké, komédiáké, stand-up comedyké volt. A rendezvény keretében 13 előadást láthatott a közönség, köztük 12 versenyprodukciót - mondta [namelink name="Lantos Anikó"] fesztiváligazgató. Kiemelte: a rendezvény eseményei teltház előtt zajlottak, mintegy 2500 néző látta az előadásokat.

A díjakat öt kategóriában szakmai zsűri adta át, amelynek tagja [namelink name="Bagdy Emőke"] szakpszichológus, [namelink name="Schell Judit"] színésznő, [namelink name="Kulcsár Viktória"], a FÜGE elnöke, [namelink name="Márton István"] rendező és [namelink name="Fehér Béla"] író volt.

A stand-up és kabaré kategóriában a legjobb produkció Bödőcs Tibor estje lett, a legjobb előadó/közreműködő díját pedig Vida Péter színművész nyerte el A szomszéd néni odaát van című kabaréban nyújtott alakításával.

A legjobb színházi előadás díját a Gólem Színház Lefitymálva című előadása kapta. A legjobb színművész díját Gáspár Tibor vehette át a Dandin György című előadásban való játékáért. A zsűri különdíját a Sanyi és Aranka Színház Roadmovie című produkciója nyerte el.

A díj megjelenését a fesztivál logója ihlette: a lepke-szamarat öntötték - egyúttal gyerekjátékként is használható - formába.

Lantos Anikó felidézte: a fesztiválprogramban 4 nagyszínpadi, 4 stúdió-, 4 stand-up és egy kabaréprodukció szerepelt. A nagyszínpadon látható volt a szombathelyi Weöres Sándor Színház Szentivánéji álom című előadása, a Szegedi Nemzeti Színházból a Hétköznapi őrületek és a Miskolci Nemzeti Színház Dandin Györgye, versenyen kívül pedig a Thália Színház Esküvőtől válóperig című produkciója.

A stúdióban a Katona József Színházból A Gondnokság című előadást, a Sanyi és Aranka Színház Roadmovie-ját, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak című előadását, valamint a Gólem Színház Lefitymálva című produkcióját láthatták az érdeklődők.

A Mikroszínpadon a stand-up műfajának kedvelői [namelink name="Márton András"], [namelink name="Bödőcs Tibor"], [namelink name="Kovács András Péter"], valamint [namelink name="Hadházi László"] estjét láthatták, A szomszédnéni odaát van című kabaré-előadás mellett.

Lantos Anikó felidézte, hogy a fesztivál előadásaihoz szakmai beszélgetések kapcsolódtak esténként a válogatók - [namelink name="Kárpáti Péter"] író-dramaturg és [namelink name="Oláh András"] rádiós műsorvezető -, a zsűri egy-egy tagja, az előadások képviselői és más meghívott vendégek részvételével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!