Kultúra

2008.09.06. 09:44

Utasi Árpinak az iskolapadban a helye

Utasi Árpinak, az ország kedvenc mesemondójának meg kell válnia Bendegúz szerepétől, ugyanis a Veszprémi Petőfi Színház vezetősége úgy határozott, a csantavéri fiúnak az iskolapadban a helye. <a href="http://www.kisalfold.hu/belfold_hirek/utasi_arpinak_az_iskolapadban_a_helye/2069664/#A"><img src="https://www.delmagyar.hu/ftp/img/audio_icon.gif" border="0" align="absmiddle"> <b>VIDEÓN A NAGY MESEMONDÓ</b></a>

Árpi egy teljes évadon át játszott az Indul a bakterház című darabban, de Eperjes Károly, a színház művészeti tanácsadója úgy véli, a fiú életében most nem a szereplésnek kell a legfontosabb szerepet betöltenie. A különválást gazdasági okokkal magyarázzák, miszerint a próbák, az utazgatás, a színmű felújítása miatt időszerű a változtatás. A darabot, amelyet eddig kettős szereposztásban játszottak, a helybéli Őri Ádám főszereplésével állítanak színpadra.

Az ország kedvenc mesemondójának az iskolapadban a helye

Az ország kedvenc mesemondójának az iskolapadban a helye
Természetesen ahol ragaszkodnak ahhoz, hogy Utasi Árpi bújjon Bendegúz bőrébe, ott a színház igyekszik eleget tenni e kérésnek. Árpi édesanyja értetlenül áll a történtek előtt, ő úgy tudja, ősztől ismét számítanak fiára. Elmondása szerint majd akkor foglalkozik ezzel az üggyel, ha maga Eperjes Károly keresi fel.

Utasi Árpi: Csillag születik

Mint a magyar népmesék szegénylegénye, úgy indult el Csantavérről egy évvel ezelőtt szerencsét próbálni Utasi Árpi, és a kis mesemondó meg sem állt a Csillag születik döntőjéig. Egy éven át havi egymillió forintos álomgázsival és egy új autóval gazdagabban, győztesként és egy ország kedvenceként távozott a tehetségkutató műsorból, s úgy tűnt, a szegénysorból származó fiú élete jobbra fordul.

Magyarországra költözött, meselemezt adott ki, Fábry Sándor is ígéretet tett neki, hogy egyengeti az útját, ráadásul főszerepet kapott egy színdarabban, ám története sajnos nemrégiben nem várt fordulatot vett. Árpit már alig hívják fellépésekre, és az őszi évadban a veszprémi színház sem számít rá. Árpi februárban még lázasan tanult az Indul a bakterház című darab főszerepére. A darab rendezője, Bereményi Géza a tavaszi premier előtt így mesélt Árpiról: – Keményen, szorgalmasan és alázatosa n dolgozik. Bevallom, az elején kicsit tartottam attól, hogyan birkózik meg a feladattal – mondta.

Utasi Árpi, a nagy mesemondó
Árpi azonban rácáfolt Bereményi Géza félelmeire, és egy időre a kétkedők száját is sikerült befognia, bebizonyítva, hiba volt tehetségét vitatni. Néhány héttel ezelőtt ráadásul felröppentek olyan hírek, hogy újabb színházi munkák várnak rá. Ám a valóság másként alakult. Nemhogy új, de semmilyen munka nem vár rá, a színház sem kívánja tovább foglalkoztatni.

– Az új évadban nincs darab, amelyben gyermekszereplő játszana. A gyerekdarabokban is felnőtt színészek alakítják a karaktereket – mondta Varga Róbert, a Petőfi Sándor Színház szóvivője.

Csantavéri otthonában telefonon értük utol Utasi Árpit; szerettük volna megtudni, hogyan képzeli jövőjét.

Árpi rosszkedvűen és szűkszavúan válaszolt. Egyetlen biztos terve, hogy hétfőn visszaül az iskolapadba, egyéb céljairól nem beszélt.

Címkék#színház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!