lacika világa

2009.05.02. 19:24

Sínen Szeged java

Május hosszú hétvégéjére Szeged megmutatta síne javát: üzembe álltak a nosztalgiavillamosok a városlakók nagy örömére és egészen vasárnap este hat óráig menetrend szerint járnak.

Megadták a módját a majálisnak a Szegedi Közlekedési Társaságnál: mindhárom nosztalgiavillamosuk sínre került, a 313-as és a 314-es párban, míg a 12-es motorkocsi magányosan köröz az 1-es vonalán. Május elsején ráadásul ingyen lehetett villamosozni a nosztalgiaszerelvényeken: ezt nemcsak én használtam ki, sokan döntöttek úgy, mennek néhány tourt a régi döcögényekkel.

 

A múlt század elején népszerű képeslaptéma volt a villamos a Takaréktár utcánál. A 12 motorkocsi ma sem mutat rosszul

A múlt század elején népszerű képeslaptéma volt a villamos a Takaréktár utcánál.
A 12-es motorkocsi ma sem mutat rosszul (fotó: gszl)

A motorkocsik fél óránként követték egymást, azaz, amikor az egyik elindult a Rókus pályaudvari végállomásról, akkor a másik éppen kigördült Szeged Nagyállomás elől. Holnap egészen délután hat óráig lejtik így táncukat, vasárnap ha jó emlékszem délelőtt kilenc órától kapcsolódnak be a forgalomba. Elvileg a Tavasz utca környékén randevúznak, oda érdemes kiköltözni, ha együtt akarjuk lefotózni őket. Nekem szerencsére sikerült.

A többi képet is meg lehet nézni, itt a galéria:

INDAFOTO.slideshow.run({ "feedUrl":"http://feed.indafoto.hu/lacika/szeged_nosztalgiavillamosai_20/feed", "width":"460", "height":"90", "orientation":"horizontal", "size":"xs", "bgcolor":"#FFFFFF", "textcolor":"#000000", "random":false, "number":"5", "target":"blank", "staticUrl":"http://static.indafoto.hu" });

// -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!