Fűtés és meleg víz nélkül várják a karácsonyt

Szeged - Gázon melegíti a fürdéshez szükséges vizet Balázs Márta, de fűtésük sincs már ebben a szezonban. A panellakáson több száz ezres rezsitartozás van, ő azonban nem ezek kifizetéséhez kért segítséget. Látássérült fiának szeretne új szemüveget a törött, kinőtt helyett, de a gyógyúszást sem tudja finanszírozni.

Munkatársunktól

Az idei fűtési szezont már hideg radiátorokkal kezdte Balázs Márta, aki férjével két gyermeket, egy 9 és egy 4 éves fiút nevel. Meleg víz szintén nincs a lakásban – mindkét szolgáltatás tartozás miatt szünetel. Akkor csúsztak meg teljesen, amikor az édesanya szeptemberben elvesztette az állását. Lakáshitelt fizetnek, párja asztalosfizetéséből, az előző férjétől érkező gyermektartásból és a családi pótlékból azonban a rezsire már nem mindig futja.

– Rengeteget költöztem életemben, albérletről albérletre jártam. Nem akartam, hogy a gyerekeimnek ugyanilyen élet jusson, ezért hitelből lakást vásároltunk – mesélte Márta. A 20 ezer forintos közös költséget és a fűtésdíjat azonban egy ideje már nem tudták fizetni a törlesztőrészletek mellett, mindkettőből jelentős hátralékuk van. – A közös költség elmaradását munkával kompenzálom: én takarítom a lépcsőházat. A hőszolgáltatóval azonban nem tudom, mire tudok jutni. A radiátorokat már elzárták, de így is havi 10 ezer forintot kiszámláznak, mert a csövekből a mi lakásunk is melegszik. A lakásfenntartási támogatásnak köszönhetem, hogy csak 2000-et kell ebből befizetnem. Ha a hátralékot végrehajtónak adják, a párom fizetése is elúszik, és nem lesz miből megélnünk.

Balázs Márta nagyobbik fia születése óta látássérült.

Balázs Márta nagyobbik fia születése óta látássérült.
A családnak nincs pénze, hogy új szemüveget vegyenek a törött régi helyett. Fotó: Schmidt Andrea

Márta mindezek ellenére nem adósságaik rendezéséhez kért alapítványunktól segítséget. Nagyobbik fia, a 9 éves Tomi koraszülött volt, ami miatt látássérült. – Az ötéves státuszvizsgálaton az orvos annyit mondott, örüljek, hogy lát még – mesélte az édesanya, aki az új szemüveget, amelyre a fiúnak nagy szüksége lenne, nem tudja kifizetni. Tomi mellkasa is deformálódott, tüdeje nem fejlődik rendesen. Gyógyúszásra lenne szüksége, a belépőket és az utazáshoz elengedhetetlen buszbérletet azonban Márta szintén nem tudja kifizetni. Ő ruhát, játékot ajánlott fel azoknak a rászoruló családoknak, amelyeket alapítványunk támogat, mert fontosnak érezte, hogy ne csak kérjen, adjon is.

Várjuk a felajánlásokat
A Lapcom Média Alapítvány várja a jóakarat forintjait. Felajánlásaikat átutalhatják a 12096705- 01312657-00200005-ös számlaszámra, valamint befizethetik a november 24-i lapban, illetve ügyfélszolgálatainkon megtalálható sárga postai csekken. Az adományokat karácsony előtt adjuk át a rászorulóknak. Akinek kérdése vagy más jellegű felajánlása van, a 30/830-6468-as telefonszámon jelentkezhet. Felhívjuk tisztelt olvasóink figyelmét: a lapban található csekken kizárólag a Lapcom Média Alapítványnak szánt felajánlásaikat várjuk, az előfizetési díjakat az eddig megszokott formában lehet befizetni.

Címkék#Szeged
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!