Rászoruló családokon segítettek olvasóink

Csongrád megye - Több mint 3,5 millió forintot adtak össze olvasóink idei karácsonyi akciónkban 12 rászoruló család számára. Az ajándékok értéke azonban ennél jóval nagyobb: van, aki komplett fürdőszobát, más élelmiszert, műszaki cikkeket is kapott a készpénz mellett.

Munkatársunktól

Minden eddiginél több pénzt osztottunk ki idei karácsonyi akciónkban rászorulóknak. A kiválasztott 12 család mindegyike legalább 250 ezer forintot vehetett át karácsony előtt, de volt, akinek több mint 400 ezer forintot vittünk a címzett támogatásoknak köszönhetően.


Ahogyan arról az elmúlt napokban beszámoltunk, mindenki még karácsony előtt megkapta a Lapcom Média Alapítvány számláján gyűjtött jóakaratforintokat. A legtöbb felajánlás idén a makói Berecz Katalinnak és a szegedi Nagy József Atillának és családjának érkezett. A két lányát egyedül nevelő édesanya 413, az áram nélkül élő család pedig 425 ezer forintot kapott olvasóinktól. De több mint 300 ezer forintot adtunk a Turcsik családnak és Kovács Erikának is.

Rászoruló családokon segítettek olvasóink. Fotó: Kuklis István, Karnok Csaba - (galéria)



Mindezek mellett számos tárgyi felajánlás is érkezett. Kerékpárt, mosógépet, bútorokat is vittünk a családoknak, illetve a Hungerit Zrt. felajánlásának köszönhetően mindenki kapott egy nagy élelmiszercsomagot is. Sok magánszemély is támogatta családjainkat, közülük a legjelentősebb adományt Borbola Imre adta. Ő két családnak is segített: Turcsikéknak komplett fürdőszoba-felszerelést, Berecz Katalinnak pedig laptopot, játékokat és élelmiszert vitt.


Utalások egyébként azóta is érkeznek, hogy a családoknak elvittük az ajándékokat. Az utólag beérkező összegeket a két ünnep között visszük ki az érintetteknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!