Makó és környéke

2007.01.19. 15:19

Alaposan helybenhagyták a kiszombori vaskereskedőt

Jól helybenhagyták nemrégiben a Kiszomboron élő Péczka Csabát. A román állampolgárságú férfi feljelentette támadóit. Péczka állítja: Andrási Attila és fia verte össze – szerinte tisztázatlan okból. Az biztos, az affér kialakulásában szerepe volt 15 ezer forint árú hulladékvasanyagnak. Andrási nem tagadta lapunknak, hogy megütötte Péczkát.

A kiszombori Péczka Csaba szerint őt Andrási Attila és fia verte össze. Fotó: Gyenes Kálmán– Évek óta foglalkozok fémhulladékok hasznosításával és autóbontással, összeszereléssel, így többször is kapcsolatba kerültem helybeli, fémanyagok beszerzésével foglalkozó, többnyire cigány származású személyekkel. Köztük Nadobán Norberttel, aki még a karácsony előtti napokban állított be hozzám, hogy éppen van nála építkezési hulladékból származó betonvashulladék. Mivel fel tudtam használni az anyagot, ő pedig erősködött, hogy nem viszi már vissza, mindenképpen itt hagyja, megegyeztünk az árban, illetve abban, hogy két részletben, legkésőbb január 3-áig kifizetem az árut. Tízezret még a két ünnep között kifizettem. A probléma ott kezdődött, hogy Nadobán felesége megjelent december 30-án, és követelte az ötezres tartozás kiegyenlítését – mesélte Péczka Csaba. Szó szót követett, a felek csúnyán összeszólalkoztak, majd Péczka azzal ragadott követ, hogy ha nem megy el a nő, összetöri az autóját. Erre Nadobán felesége elhajtott.

Péczka elmondása alapján sötétedés után megjelent a nő férje, akit be is engedett, mert úgy tűnt, békülni akar. Amikor azonban kiengedte a férfit, megjelent annak apósa és 14 éves sógora, akik nekiestek. A férfi ellökte, a fiú pedig vasalt bakancsával rugdosni kezdte az udvaron. Péczka kimenekült, rájuk zárta a kertajtót, majd a szomszédból rendőrt hívott, akik ki is érkeztek. Akkorra támadói már az utcán voltak, és jelezték: nekik is mondanivalójuk van a rendőröknek, szerintük ugyanis a román állampolgárságú férfi kitépett az idősebb férfi, Andrási Attila nyakából egy aranyláncot – ami azóta sem került elő.

– Kórházba szállítottak, ahol három napig feküdtem, és feljelentést tettem, több rendőrségi meghallgatáson is jártam. Jobban félek azonban a következményektől, hiszen amint hazaértem, egy dorozsmai cigány csapat is meglátogatott azzal, hogy miért terjesztem: ők vertek meg engem, pedig én ilyet nem mondtam. Féltem a családomat és az egészségemet, de a feljelentést nem vonom vissza – mondta a férfi.

– Nem tagadom, hogy megvertem Csabát, bár korábban sosem volt konfliktus köztünk. Azt azonban nem nézhettem tétlenül, hogy megfenyegeti a lányomat, aki sírva jött haza. Ezen felbőszülve mentem Péczkáék házához, de a kiskorú fiam nem volt velem. Egyedül én ütöttem, szó sem volt csoportos verésről, hiszen akkor nem úszhatta volna meg ennyivel. Mivel kitépte a 200 ezer forintos láncot a nyakamból, amit azóta sem adott vissza, én is feljelentést fontolgatok. Sajnálom, hogy így eldurvult a helyzet, de úgy vélem, következmények nélkül senki sem fenyegetheti, szidhatja a lányomat – summázta Andrási Attila.
A rendőrségen közölték lapunkkal, még folyik a vizsgálat az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!