Makó és környéke

2007.01.24. 15:19

Fogadás – katonai tiszteletadással

Halottkémi vizsgálat céljából az Egyesült Államokba érkeztek az Irakban elhunyt magyar állampolgár, a makói Németh János földi maradványai – közölte tegnap a washingtoni magyar nagykövetség.

A Delaware állambeli Dover légitámaszponton katonai tiszteletadással fogadták a múlt héten elhunyt magyar biztonsági őr földi maradványait. A katonai tiszteletadáson a washingtoni magyar nagykövetség ideiglenes ügyvivője vett részt, jelen volt továbbá a Pentagon és az amerikai külügyminisztérium képviselője.

A magyar biztonsági őr – aki az amerikai kongresszus által finanszírozott National Democratic Institute for International Affairs (NDI) nevű civil szervezet védelmét ellátó cég alkalmazásában állt – Bagdad nyugati részén az NDI egy gépjárműoszlopa elleni támadásban vesztette életét múlt héten szerdán. A fegyveres rajtaütésben az NDI egy amerikai munkatársa, továbbá egy horvát és egy iraki biztonsági őr is meghalt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!