Makó és környéke

2007.01.12. 15:19

Kiengedték az előzetesből az ügyvezetőt

Makói otthonában várhatja a nyomozás végeredményét Németh Sándor, az adócsalással gyanúsított Németh Toll Kft. ügyvezetője. A férfit harmincnapos előzetes fogva tartás után lakhelyelhagyási tilalom mellett engedték tegnap haza.

A Szegedi Városi Bíróságon tegnap úgy döntöttek a vizsgálatot végző szakemberek, hogy hazaengedik a Szegeden fogva tartott makói Németh Sándort. Az adócsalás miatt vizsgálat alá vont Németh Toll Kft. ügyvezetője a döntést követően azonnal szabadon távozhatott a bíróság épületéből – tudtuk meg Bariné Tóth Évától, a megyei főügyészség szóvivőjétől.

– A gyanúsított lakhelyelhagyási tilalom mellett térhetett vissza otthonába. Ez azt jelenti, hogy jelenlegi lakhelye, Makó közigazgatási területén belül szabadon mozoghat, ám a város határát nem lépheti át – tette hozzá a szóvivő.

A cég ügyvezetőjét tegnap délben otthonában kerestük, ugyanis értesültünk róla, hogy már a család Ráday utcai házában tartózkodik. Németh Sándor felesége azonban közölte lapunkkal: sem a férje, sem a család nem kíván nyilatkozni a médiának.

A Németh Toll Kft. ügyében már hosszú ideje vizsgálódó nyomozóhatóság december 13-án vitette a Szegedi Rendőrkapitányságra a gyanúsítottat, akit másnap a bíróság letartóztatott. A nyomozást végzők azonban úgy ítélték meg: Németh szabadlábon nem akadályozza az adócsalási ügy felderítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!