Makó és környéke

2007.01.24. 15:19

Makó a Főtérben

Három év után újra szerepel a Magyar Televízió Főtér című műsorában Makó. A forgatás a jövő héten kezdődik, a Maros-parti városról és a környező falvakról szóló epizód várhatóan két hét múlva kerül adásba.

Szabó Imre

Makó és néhány szomszédos falu idegenforgalmi és gasztronómiai értékeire hívja fel a figyelmet két hét múlva a Magyar Televízió Főtér című, országjáró sorozatának új epizódja. A forgatás előkészítése érdekében a napokban Makóra látogatott a műsor szerkesztője, Sáska Péter, akinek a helyi idegenforgalmi iroda vezetője, Rozsnyai Éva segít a szervezésben, illetve ötleteivel. Mint megtudtuk, a szerkesztő a stábbal együtt a jövő héten tér majd vissza; a forgatás keddtől szombatig tart különböző helyszíneken, a kész film pedig két hét múlva kerül adásba. A sorozatban egyébként egyszer, három évvel ezelőtt már szerepelt Makó.
Mi mindent mutathat meg az útifilmben értékeiből Makó és térsége?

Rozsnyai Éva ötletei között szerepel például a csanádpalotai hagyományos kemencés étkek, az apátfalvi szigetház és a parasztolimpia, a kiszombori Rónay-kúria és a rotunda, vagy a ferencszállási hagymafonók munkájának megörökítése. Makó várhatóan a zsinagóga és a zsidó temető, a hagymaház, no meg természetesen a termálfürdő és a gyógyiszap kapcsán kerül a műsorba, emellett szót kapnak benne olyan, a város életét meghatározó egyéniségek, mint például Tóth Ferenc nyugalmazott múzeumigazgató, történész vagy a mostanában míves ostorairól ismert, szintén nyugalmazott oktatási szakember, Keczer Tamás. Rozsnyai Éva úgy véli, országosan fogható, nézett műsorról lévén szó, sokat nyerhet a szereplés révén Makó és a térség.

A Főtér egyes epizódjaiban a műsorvezető, Palcsó Brigitta társa, kalauza általában egy-egy híres ember, aki valamilyen módon kötődik az adott vidékhez. A stáb egyelőre nem döntött arról, kit kér fel erre a feladatra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!