Makó és környéke

2007.03.05. 15:19

Havonta megy levél Földeákról Brazíliába

Tavaly év végi találkozójuk óta a világhálón át tartja a kapcsolatot a földeáki Szarvas Ferenc fiával, aki rejtélyes körülmények között Brazíliában tűnt el két éve, majd legalább ugyanilyen különös módon került elő. Az idős férfi továbbra is reméli, hogy a kalandvágyó fiú előbb-utóbb hazatér, az azonban már biztos, hogy csak látogatóba jön majd valamikor szülőfalujába.

Szabó Imre

Tavaly év végi, brazíliai találkozójuk óta legalább rendszeresen tudja tartani a kapcsolatot fiával a földeáki Szarvas Ferenc. Mint megírtuk, a most huszonhat esztendős ifjabb Szarvas Ferenc bő két esztendeje utazott el az Amazonas vidékére. A kalandvágyó egykori porcelángyári munkás itthon valósággal beleszeretett az egzotikus országba, és azzal a szándékkal ült repülőre, hogy ha sikerül, le is telepedik ott. Kiutazása után egy ideig írt haza idős édesapjának, majd megszakadt vele a kapcsolat, sőt a neki küldött levelek is visszajöttek „címzett ismeretlen" jelzéssel. Ezért az aggódó apa kerestetni kezdte a rendőrséggel, a Vöröskereszttel, sőt jósnőhöz is elment. Ifjabb Szarvas Ferenc nyomára végül a magyar követség értesítése révén jutottak a hatóságok – hírt kaptak ugyanis egy Amazonas-vidéki kórházban amnéziával kezelt magyar férfiról, aki Szarvas Ferencnek mondta magát.

A különös történetre – lapunk cikke nyomán – felfigyelt a TV 2 stábja, a televíziós társaság jóvoltából apa és fia a múlt év végén végre találkozhatott Brazíliában. Idősebb Szarvas Ferenc lapunknak most elmondta: bár továbbra is hiányzik neki a fia, a találkozó óta legalább tudja vele tartani a kapcsolatot – méghozzá a világhálón keresztül.

A hetvenéves férfi nem maga ül géphez: az internet-hozzáféréssel rendelkező szomszéd házban vagy a polgármesteri hivatalban kér meg valakit, hogy mutassák meg Feri leveleit, illetve, hogy gépeljék be és küldjék el neki az ő válaszát. Az ifjabb Szarvas Ferenc havonta egyszer ír az édesapjának egy-egy rövid levelet. Mint megtudtuk tőle, a fiú meggyógyult – mint emlékezetes, azért ápolták kórházban, mert leütötték, mielőtt kifosztották –, jól érzi magát, és most is dolgozik egy építkezésen. Továbbra is együtt él kedvesével, akit még a kórházi kezelés ideje alatt ismert meg.

Az idősebb Szarvas Ferenc továbbra is nagyon várja, mikor viszonozza fia az ő brazíliai látogatását, ám tisztában van azzal, hogy ez sokba kerül, és papírok híján megszervezni is nagyon nehéz lesz. Azt azonban már tudja az e-mailekből, hogy fia eldöntötte: Brazíliában fog élni, és legfeljebb látogatóba jön majd egyszer haza. Az édesapa mindenesetre reménykedik, hogy a régi földeáki emlékek, ismerősök felidézése hatással lesz a szülőföldjét rég elhagyott fiúra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!