Makó és környéke

2007.03.04. 15:19

Tóth Vera szereti a hagymát

Bár egy ideig úgy volt, idén nem is lesz hagymabál Makón, végül mégis megtartották. A hét végi rendezvény most is jól sikerült – a sztárvendég Tóth Vera volt, akiről kiderült: a hagymát is hagymával eszi.

Szabó Imre

A makói Hagymaházban szombat hajnalig állt a bál. Az Írisz Táncegyüttes pazar nyitó tánca után a talpalávalóról a szegedi PRT együttes gondoskodott, az asztalok finomabbnál finomabb ételektől roskadoztak, a fényárban úszó, különleges díszekkel ékesített épületben kiváló volt a hangulat – idén is hatalmas sikert aratott a bálok bálja, a hagymabál. Pedig két hónapja még úgy nézett ki, hogy pénzhiány miatt elmarad. A szervező Hagymáért Alapítvány végül úgy döntött: megtartják, de senkit sem látnak vendégül, akik jönni szeretnének, belépő ellenében jöhetnek.

A jegyár nyolcezer forintos volt, de úgy tűnt, ez nemigen riasztott el senkit: a mulatni vágyók nagyjából ugyanannyian voltak, mint tavaly, bő százötvenen. A házigazda, azaz a bálnak otthont adó Közművelődési Kht. igazgatója, Bálint Márta lapunknak elmondta: mikor híre ment, hogy esetleg elmarad, rengetegen keresték meg személyesen vagy telefonáltak neki, hogy valamiképp mégiscsak rendezzék meg. Úgy tűnik, a polgári eleganciát sugalló bál ma már hiányozna a ma-
kóiaknak – mondta.

Az idei hagymabál egyébként sorrendben a tizenegyedik volt – és a nyolcadik olyan, amit a Hagymaházban tartottak meg.


Hagymát – hagymával!

Az idei hagymabál sztárvendége Tóth Vera volt. A huszonkét esztendős énekesnő nagy sikerű, hangulatos fellépése előtt lapunknak elmondta: bálban nemigen szórakozik, inkább csak szerepel. A tavalyelőtti operabál viszont emlékezetese maradt a számára, mert akkor – lévén harminc kilóval nehezebb – összeroskadt alatta egy szék. A hagymát viszont szereti, sőt szinte hagymával eszi: kedvence a hagymakrémleves cipóval és a fokhagymás pirítós. Az egykori Megasztár-győztes egyébként épp új turnéra készül, következő, harmadik lemeze pedig őszre várható. Makón most járt másodszor. A fellépés előtt rózsacsokrot kapott, mert a hét végén ünnepelte születésnapját. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!