Makó és környéke

2007.07.06. 16:19

Aláírásgyűjtés az aradi buszért Makón

Aláírásgyűjtést indított a Makón élő, de Aradhoz is kötődő Fülöp Mária amiatt, hogy nyáron szüneteltetik az Arad és Szeged közötti autóbuszjáratot. Azt szeretné elérni, hogy legalább heti egyszer újra közlekedjen. A Tisza Volán megvizsgálja a kérést – ígérte lapunknak Árgyelán Péter területi igazgató.

Szabó Imre

Az Arad–Szeged közötti autóbuszjárat szünetelése miatt indított aláírásgyűjtést a minap a Makón élő Fülöp Mária. Az asszony, aki egyik lányával együtt Aradról települt át, személy szerint azért szomorú, hogy nem jár a busz, mert a másik lánya a romániai nagyvárosban maradt. Nagyjából kéthetente szeretnék meglátogatni egymást, de mivel vonat sincs, a lánya például magánfuvarozóval volt kénytelen átjönni legutóbb, ami hatszázezer lejbe, azaz körülbelül ötezer forintjába került.

Eddig egyébként mindennap, naponta egyszer járt busz a két megyeszékhely között, érintve Makót is. Fülöp Mária megérti, ha esetleg csökkent az érdeklődés; már annak is örülne, ha hetente egyszer járna egy kisebb busz – azt viszont nem látja be, miért kellett teljesen felszámolni ezt a járatot a nyári időszakra. Az aláírásgyűjtő ívet néhány nap alatt közel húszan írták alá – romániaiak és magyarországiak vegyesen. Fülöp Mária negyven kézjegyet szeretne összegyűjteni, aztán az ívet ajánlott levélként küldi majd el a közlekedési társaságnak.

A járat átmeneti megszüntetésével kapcsolatban a Tisza Volán Zrt. területi igazgatója, Árgyelán Péter lapunknak elmondta: azért nem közlekedik a busz, mert egyrészt a kedvezményrendszer és a tarifaváltozás miatt, másrészt a nyár beköszöntével valóban lényegesen kevesebb lett rajta az utas. A diákok nyári szünetüket töltik, de a rendszeres felnőtt utasok közül is sokan szabadságon vannak. Egyébként nem ez az egyetlen nemzetközi járata a társaságnak, ami ilyen okok miatt szünetel. Az aláírásgyűjtésről úgy vélekedett: ha megkapják az ívet, tanulmányozni fogják, de akkor is ugyanezt tennék, ha csupán magánemberként, levélben fordulna hozzájuk Fülöp Mária. – Egyelőre nem ígérhetek semmit, csak azt, hogy megvizsgáljuk, mit tehetünk. Nem zárkózunk el eleve semmilyen megoldástól – fogalmazott. Hozzátette: szeptemberben, az iskolaszezon kezdetével újraindul a járat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!