Makó és környéke

2007.07.31. 16:19

Egy kézben a két szakképző iskola

Makó - A fenntartó megyei önkormányzat augusztus elsejével egy kézbe adta a makói Erdei és Galamb szakiskola vezetését. Az eddigi igazgatók megbízását visszavonták, az egyesített Makói Oktatási Központ élére Horváth Zoltánt nevezték ki. Az integráció a Pulitzer-kollégium igazgatói posztján is személycserét hozott, Molnár László testnevelő tanárként folytatja pedagóguspályáját.

Illyés Szabolcs

A megyei közgyűlés határozata alapján Makói Oktatási Központ, Szakképző Iskola és Kollégium lett a város új, összevont középiskolájának a neve. A több évtizedes múltra visszatekintő makói Galamb József és Erdei Ferenc szakképző iskola eddigi igazgatóinak megbízatását július 31-ével visszavonták, az integrált intézmény élére a Galambban eddig számítástechnika-tanárként dolgozó [namelink name="Horváth Zoltán"]t nevezték ki egy évre.

– Hirtelen, meglepetésként jött a megbízatás alig több mint egy héttel ezelőtt. Az integrációval kapcsolatos hatalmas szervezőmunkának még a legelején járunk, így az oktatásszervezéssel, vagy az esetleges személycserékkel kapcsolatban egyelőre nem szolgálhatok konkrétumokkal – mondta megkeresésünkre [namelink name="Horváth Zoltán"], aki így az esetleges tagintézmény-vezetők kilétét sem fedte fel. Annyit azonban elárult: sem munkatársai, sem pedig az iskolák tanulói számára nem hozhat hátrányt az átalakítás, sőt ígérete szerint sok minden hatékonyabb és jobb lesz, mint eddig volt.

Molnár testnevelőként folytatja

Két éve, az Erdei szakképző iskola tagintézményeként hozták létre a város összevont kollégiumát, amit Pulitzerről neveztek el – [namelink name="Molnár László"] igazgató javaslata alapján. Molnár megbízatása tegnap megszűnt. Kérdésünkre elmondta: testnevelő tanárként folytatja tovább pedagóguspályáját. Hivatalosan még nem nevezték meg a kollégium új igazgatóját. – A szervezési feladatokat immár [namelink name="Horváth Zoltán"]nak kell meghatároznia a nyár végéig, így azt is, hogy kiket nevez ki az egyes tagintézmények élére. A makói átszervezés nem érintette a József Attila Gimnáziumot, aminek az élén továbbra is Rója István marad igazgatóként – mondta Péter Árpád. A megyei közgyűlés sajtófőnöke a gimnázium függetlenségét azzal indokolta: Makón törekedtek rá, hogy oktatási szintjükben megfelelő intézményeket vonjanak össze.

A József Attila Gimnázium profilja a döntéshozók szerint nem egyeztethető össze a Makói Oktatási Központéval.

Megkerestük a Galamb József július 31-éig megbízott igazgatóját, Martinusz Lászlót, aki nem kívánta kommentálni az iskola-összevonás ügyét. Közölte: minden, az átszervezéssel kapcsolatos konkrétum elolvasható a megyei közgyűlés internetes honlapján, ahhoz semmit sem akar hozzáfűzni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!