Makó és környéke

2007.07.27. 16:19

Makói Muzsika: zenei sokszínűség

Makó - Vasárnap kezdődik a Benkó Dixieland Band 50 éves jubileumi koncertjével a Makói Muzsika című nyári zenei fesztivál. Jövő szerdán pedig az opera gyöngyszemeiből adnak elő a környékről elszármazott híres operaénekesek: Tokody Ilona, Cseh Antal és Vajda Júlia.

Vasárnap kezdődik a Benkó Dixieland Band 50 éves jubileumi koncertjével a Makói Muzsika című nyári zenei fesztivál. Jövő szerdán pedig az opera gyöngyszemeiből adnak elő a környékről elszármazott híres operaénekesek: Tokody Ilona, Cseh Antal és [namelink name="Vajda Júlia"]. Lapunk előfizetői ügyfélszolgálati irodáinkban száz forintos kedvezménnyel válthatnak az estekre jegyet.

A zenei sokszínűség jellemzi a Makói Muzsika programjait. Idén három előadást láthat-hallhat a háromezer fős közönség a Hagymaház szabadtéri színpadán. Vasárnap este nyolctól a Benkó Dixieland Band ad jubileumi koncertet, jövő szerdán operaestre várják a közönséget, jövő vasárnap pedig a Jekyll & Hyde című musicalt mutatják be.

Vasárnap Benkóék ünnepelnek

Ötvenedik születésnapján ad jubileumi koncertet vasárnap este Makón a Benkó Dixieland Band. A hangulatos, pergő koncertjeiről világszerte ismert zenekar vezetője, Benkó Sándor lapunknak elmondta: közel másfél órás koncertjükön a hazánkban legkedveltebb, legismertebb dzsesszámokat fogják játszani. A csapatot két amerikai elnök, Ronald Reagan és George Bush is kitüntette az amerikai eredetű muzsika ihletett, világszínvonalú tolmácsolásáért.

Az opera gyöngyszemei című gálaműsorban a leghíresebb és legismertebb darabokból csendülnek fel részletek a legkiválóbb operaénekesek előadásában. A helyiek ismerős arcokat is láthatnak: a makói származású operaénekeseket, Cseh Antalt és Vajda Júliát.

Cseh Antal 23 éves koráig élt Makón, itt koptatta az iskolapadot, és a helyi zeneiskola növendékeként is sok barátja, ismerőse várja a városban. Elmondta, hogy feleségével és kislányával mindmáig sűrűn jár haza szüleihez látogatóba. Úgy hallotta, futótűzként terjed, hogy ő is fellép Makón. Nagyon sok ismerőse mondta neki, hogy emiatt készül a koncertre. Hogy mit fog énekelni, azt egyelőre nem árulta el, azt viszont igen, hogy biztosan lesz duettje a szintén makói származású Vajda
Júliával. Egyébként mindketten idén kapták meg a Szegedi Nemzeti Színház Dömötör-díját a legjobb színész és színésznő kategóriában. Az énekesnő éppolyan sikeres az operett, a musical és próza, mint az opera műfajában.

A Hagymaház szabadtéri színpadán velük együtt lép fel a szegedi származású Tokody Ilona szopránénekesnő, a Magyar Állami Operaház örökös tagja. A csodálatos hangú díva énekelt már a New York-i Metropolitanban, a bécsi Állami Operában, és több helyen Európában, Amerikában. Olyan hírességekkel állt már színpadra, mint José Carreras vagy Luciano Pavarotti. A Makói Muzsika előadásán Muskát András, az énekesnő párja is fellép – a minőségi zenei kíséretre pedig Harazdy Miklós zongoraművész neve a garancia.

Korábban többször megírtuk: lapunk az esemény médiatámogatója, ezért előfizetőink ügyfélszolgálati irodáinkban száz forintos kedvezménnyel válthatnak jegyet az előadásokra.

Major Zsuzsanna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!