Makó és környéke

2007.08.28. 16:19

Kifizeti a megye a bérleti díjat a makó gimnáziumnak

Makó - Bár a városban elterjedt, hogy nem így lesz, mégis tovább használhatja szeptembertől a megyei fenntartású József Attila Gimnázium a testnevelési órákra a szomszédos, városi tulajdonú sportcsarnokot. A megyei önkormányzat eddig sokallta a Makó által szabott bérleti díjat, végül azonban sikerült megegyezniük.

Szabó Imre

Bár a makói József Attila Gimnáziumot a megyei önkormányzat működteti, a vele tulajdonképpen egy tömböt alkotó városi sportcsarnok, amely a középiskola ezredfordulós felújítása során épült, a város tulajdona. Éppen ezért a megye bérleti díjat fizet, hogy a JAG a testnevelési órák, edzések idejére igénybe vehesse a létesítményt – ismertette a külső szemlélő számára első pillantásra szokatlan rendet lapunkkal Rója István, a gimnázium igazgatója.

Idén azonban a megye csak áprilisig fizetett, addig összesen négymillió forintot – a közgyűlés ugyanis sokallotta a város által kért évi tizenkétmilliót.

Mindenképp megoldották volna

– Fel sem merült, hogy a gimnázium diákjai ne használhatnák a sportcsarnokot. Csupán a feltételekről tárgyalt a város a megyével – mondta lapunknak a sportcsarnokot is működtető Közművelődési Kht. igazgatója, Bálint Márta. [namelink name="Sándor Attila"] annyit jegyzett meg még: ha bármilyen oknál fogva lehetetlenné vált volna a szomszédos sportcsarnok használata, valamilyen megoldást akkor is találtak volna arra, hogy a gyerekeknek legyen valahol tornatermük.

A városban elterjedt, hogy a vita miatt idén szeptembertől a gimnázium diákjai nem használhatják majd a sportcsarnokot. Mint megtudtuk, erről szerencsére nincs szó: a város és a megye közti tárgyalások eredményre vezettek. Makó alpolgármestere, [namelink name="Marosvári Attila"] lapunknak elmondta: a települési önkormányzat ragaszkodott a tizenkétmilliós bérleti díjhoz, mert emögött az egyébként kedvezményes tarifa mögött reális költségek állnak. Miután ezt az egyeztetések során a város igazolni tudta, a megye végül elfogadta az ajánlatot. [namelink name="Sándor Attila"] alelnök, aki a megye részéről egyeztetett, mindezt megerősítette – annyit tett hozzá csupán, hogy a szóban már megkötött megállapodást csak azért nem foglalták írásba, mert a makói önkormányzattól még várnak egy nyilatkozatot.

A megyei közgyűlés új vezetése egyébként nemcsak a sportcsarnokra vonatkozó, hanem minden más hasonló megállapodást igyekezett felülvizsgálni a racionalitás jegyében, éppen a megyei működtetésű intézmények érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!