Makó és környéke

2007.11.09. 20:22

Makói útépítés a lakótelepen

Makó - A makói Ráday és Petőfi utcák csaknem használhatatlanná kopott útjának aszfaltozásán dolgozik a Délút Kft. Ezen a szakaszon többé már nem kell felbontani a burkolatot, mert a csatorna régóta kész. A város ötvenszázalékos támogatással végezheti a munkát.

Összesen 2700 négyzetméternyi útfelület aszfaltozására volt szükség a makói Ráday és a Petőfi utcában. A több ezer ember által lakott lakótelepi rész útburkolata az utóbbi hónapokban már csaknem járhatatlanná vált. [namelink name="Marosvári Attila"] alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta: ez a munka tízmillió forintból valósulhatott meg.

A Rádayn pénteken már a munka végén járt a brigád. Fotó: Illyés Szabolcs
Ezen a környéken – lévén, hogy lakótelepi lakások tartoznak ide – már megvalósult a csatornázás, így a várhatóan jövőre induló szennyvízberuházás során ezen a szakaszon már nem kell újra feltörni a burkolatot. A kivitelezést a Délút Kft. nyerte el, és tegnapi ottjártunkkor már a munkálatok befejező fázisa folyt. Marosvári elmondta: az önkormányzat pályázatot nyújtott be erre a célra a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanácshoz, így ötvenszázalékos önerő mellett 9,7 millió forintból a lakótelep szilárd burkolatú útjait felújíthatták. Az utakat a '70-es években építették, azóta gyakorlatilag általános felújítás nem történt.

[namelink name="Buzás Péter"] polgármester hozzátette: az útfejlesztéssel együtt sikerült a járdákat is megújítani. A Ráday és a Petőfi utcák ugyanis az önerős járdaprogram idei ütemében is benne voltak.

Címkék#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!