Makó és környéke

2007.11.28. 20:02

Még mindig Szabó Sándoré a makói Korona

Makó - Lassan egy éve szeretne szabadulni bérlője, Szabó Sándor a makói Korona étteremtől, de nem sikerül: nincs, akinek átadhatná. Az üzemeltetés veszteségeit már alig győzi. Az önkormányzat tovább keresi az új üzemeltetőt, de már nem pályázat útján.

Szabó Imre

Egy éve várja a város legelegánsabb éttermének bérlője, [namelink name="Szabó Sándor"], hogy átadhassa a stafétabotot valakinek – egyelőre azonban úgy tűnik, a Korona nem kell senkinek. A neves vendéglős, akit sokan az Autós Csárda tulajdonosaként ismernek, közel öt éve bérelte ki a korábban pazarul felújított főtéri vendéglátóhelyet. Bár tudta, hogy kemény fába vágja a fejszéjét, hiszen a hely évekig üresen állt, elszoktak tőle az emberek, és a kirakaton át sokan drágaságtól tartva, gyanakodva méregették az elegáns bútorokat, a falak aranyozott díszítését, eleinte kihívásnak tekintette a dolgot, és lelkesen, szívvel-lélekkel látott munkához. Elhivatottsága természetesen azóta is töretlen, lelkesedése azonban alábbhagyott: kiderült, hogy a vendéglőnek óriási a rezsiköltsége, még az utóbb megállapított kedvezményes bérleti díj mellett is csak veszteséggel tudja fenntartani – ezért jelentette be a tulajdonos önkormányzatnál, hogy szeretné valakinek átadni.

[namelink name="Szabó Sándor"] a Koronában. Letenné végre. Fotó: Szabó Imre
Legutóbb kora nyáron írtunk róla, hogy a város pályázatot írt ki a Korona üzemeltetésére. Mint akkoriban megírtuk, az épületegyüttest havi hatszázezer forintért lehetett volna kibérelni öt évre, de külön az éttermet és a konyhát is megkaphatta volna bárki havi négyszázezerért. Néhány érdeklődő ugyan jelentkezett a polgármesteri hivatalban, pályázatot azonban végül egyikük sem nyújtott be. A Korona így [namelink name="Szabó Sándor"]ra maradt, aki nem is csodálkozik igazán. Azt mondja, most amúgy is rossz idők járnak a vendéglátásra, az emberek szűkösebben élnek – példaként említi, hogy az Autós Csárda is csak azért hoz tisztes nyereséget, mert a főútvonal mellett várja a vendégeket. Szerinte a Korona akkor lesz igazán jó üzlet, ha az emeleti részen újra megnyílik a szálloda – erre azonban még biztosan várni kell. Ugyanakkor továbbra is reméli, hogy előbb-utóbb mégiscsak lesz, aki átveszi tőle; most, hogy itt a hideg, különösen nehéz finanszíroznia az üzemeltetést. Az ő szerződése egyébként hivatalosan 2009 februárjában jár le.

Már nem pályázattal keresik a bérlőt

A Korona új bérlőjének megtalálására az önkormányzat már kétszer írt ki pályázatot, mindkétszer eredménytelenül. A helyi szabályozásnak megfelelően harmadszorra már nem pályázat keretein belül, hanem tárgyalások révén próbál új jelentkezőt találni a város – tájékoztatta lapunkat az aljegyző, Ortutay Miklós. Ilyen tárgyalások jelenleg is folynak.

Címkék#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!