Makó és környéke

2007.11.29. 19:29

Streitman Károly a makói gyermekosztály élén

Makó - Új vezetője van a makói kórház gyermekosztályának: Streitman Károly egyetemi magántanár, neves hazai és külföldi intézeteket megjárva hét évvel ezelőtt tért vissza szülővárosába, az osztály vezetését pedig nemrégiben vette át. Fontos feladatának érzi az utánpótlás-nevelést, és örül, hogy fiatal makói orvosokkal dolgozhat együtt.

Munkatársunktól

A vásárhelyi kórházat hagyta ott a makói kedvéért a neves gyermekgyógyász, Streitman Károly, aki a napokban a gyermekosztály vezetését is átvette elődjétől, Bálint Pétertől. Az egyetemi magántanár hosszú, tapasztalatokban gazdag utat járt be, mire visszatért szülővárosába.

Az 1962-es diplomázás után előbb a kórbonctanon dolgozott, később újszülött-, csecsemő- és gyermekgyógyász lett. Az orvostudományok kandidátusaként tanított, s közben a gyógyító munkában is helytállt, Budapesten, majd Vásárhelyen tevékenykedett. E kitérők után hét évvel ezelőtt tért vissza szülővárosába, a helyi kórházba. Streitman Károly lapunknak elmondta, a gyógyító munka mellett nagyon fontosnak tartja az utánpótlás-nevelést is.

Címkék#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!