Makó és környéke

2008.02.01. 21:20

Három a víziközmű Makón

Makó - Majdnem ugyanolyan, nagyon könnyen összetéveszthető neve van három víz-, illetve csatornaszolgáltatásban érdekelt szervezetnek Makón. A közülük legrégebbi, azaz a Makó Térségi Víziközmű Kft. ügyvezetője, Medgyesi Pál azt mondja: nem örül, hogy a névválasztásban utódaik lettek, de szerinte kezelhetőek az ebből adódó félreértések.

Makó Térségi Víziközmű – így kezdődik három víz-, illetve csatornaszolgáltatásban érdekelt szervezet neve Makón. Közülük kettőnek még a végződése is hasonló: Társulás, illetve Társulat. A Társulat az a szervezett közösség, amit a majdani szennyvízberuházásban érdekelt polgárok alakítottak. Ez kezeli a beruházásra előzetesen befizetett hozzájárulásokat a lakástakarék- pénztárral együtt – ezzel találkozik mindenki, aki érintett a szennyvízcsatornázásban. A Társulás viszont tulajdonképpen egy adminisztratív szervezet – lényegében a csatornázás majdani beruházója, építtetője. És van a Makó Térségi Víziközmű Kft., amely a kistérségben az ivóvíz-ellátásért, a csatornaszolgáltatásért és a szippantásért felelős.

Az előző kettő egészen friss alapítású, az utóbbi viszont, mint a korábbi megyei szolgáltató helyi jogutódja, tizennégy éve viseli nevét.

„Keresztapja" a társaság ügyvezetője, [namelink name="Medgyesi Pál"] volt, aki lapunknak elmondta: amikor ezt az elnevezést kitalálta, a víziközmű, mint kifejezés még újdonság volt, később terjedt el széles körben – ma már például így hívják a szakma egyetemi tanszékét, de a jogszabályok is következetesen ezt a szót használják. Nyilván ez utóbbi tényező motiválta a társulás és a társulat névadását. [namelink name="Medgyesi Pál"] ugyanakkor nem örül, hogy nem kerestek nekik más elnevezést, hiszen ez sok félreértésre adhat okot – éppen ezért kérte, hogy az önkormányzat heti ingyenes hírlevelében is tegyenek közzé egy közleményt, ami tisztázza a különbségeket. Előfordul ugyanis, hogy sokan a cégnél érdeklődnek, mi a helyzet a szennyvízcsatornázásra befizetett pénzükkel, de olykor hozzájuk viszik a társulatnak címzett hivatalos leveleket is. Ez utóbbi azért is fordul elő könnyen, mert telephelyeik egymás szomszédságában vannak. Ugyanakkor épp emiatt könnyű is útbaigazítani azt, aki rossz helyen érdeklődik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!