Makó és környéke

2008.02.15. 20:38

Mágori Józsefné az új Fidesz-elnök Makón

Makó - Bár a helyi szervezetben nem őt akarták, Kubatov Gábor pártigazgató a városban önkormányzati képviselőként és agrárvállalkozóként ismert Mágori Józsefnét nevezte ki a Fidesz-szervezet élére Makón. Újjá szeretné szervezni a jobboldalt – tudja, hogy nem lesz könnyű dolga.

Szabó Imre

[namelink name="Mágori Józsefné"]t nevezte ki – egyelőre átmenetileg, a népszavazási kampány végéig – a makói székhelyű 7. választókerületi Fidesz-szervezet vezetőjévé Kubatov Gábor pártigazgató. Mint korábban megírtuk, az elnöki szék múlt tavasszal üresedett meg, amikor az eddigi első ember, [namelink name="Martonosi György"] korábbi makói parlamenti képviselő, jelenleg maroslelei polgármester megbízatása lejárt. Bár az aspiránsok között Mágoriné is ott volt, a választókerületi tanács először, tavaly októberben [namelink name="Csőke Attila"] megyei képviselőt választotta a posztra, másodszor, idén januárban pedig Márton Imrét, a városi Fidesz-frakció vezetőjét. Orbán Viktor pártelnök azonban egyikük jelölését sem hagyta jóvá. A két sikertelen kísérletet követően már az országos elnökség jogosult helyi elnököt választani, a testületnek azonban még nem volt ideje dönteni. Kubatov Gábor azért határozott úgy, már most felkéri [namelink name="Mágori Józsefné"]t, hogy a népszavazási kampányban legyen helyi vezető, aki irányít.

[namelink name="Mágori Józsefné"] Makó új Fidesz-elnöke.
Fotó: DM/DV

Kerényi János, a Fidesz regionális igazgatója lapunknak azt mondta, azért ő kapta a megbízatást, mert úgy gondolják, azt a szervezőkészséget, amiről sikeres agrárvállalkozóként és a polgári köri mozgalom élén tanúbizonyságot tett, biztosan hasznosítani tudja majd a párt újjászervezésében, ami a legutóbbi kettős helyi Fidesz-vereség után elkerülhetetlen. Hozzátette: [namelink name="Mágori Józsefné"] bírja a központi pártvezetés bizalmát, így minden bizonnyal ő lesz az, akit a népszavazás után véglegesen is kineveznek.

[namelink name="Mágori Józsefné"] úgy nyilatkozott: valóban a térségi Fidesz-szervezet megújítása a célja. Úgy véli, az egymást követő választási kudarcok oka az, hogy a párt Makón az utóbbi időben évről évre gyengült. A múlttal azonban nem akar foglalkozni: szívesen együtt dolgozik mindenkivel, aki hajlandó az együttműködésre. Első nagy feladata a népszavazási kampány irányítása lesz, amelyben a polgári körösök segítségére is számít, elnöki bemutatkozó rendezvényére pedig február 25-én kerül sor a Korona emeleti nagytermében; a vendég Schmitt Pál lesz.

Névjegy

A pedagógus végzettségű [namelink name="Mágori Józsefné"] húsz éve családi vállalkozásuk, a mezőgazdasági termeléssel és kereskedelemmel foglakozó Statívum Bt. vezetője. Férje és három fia is itt dolgozik – rajtuk kívül két unokájára büszke. A rendszerváltás óta politizál, a helyi közéletbe a 2002-es kampányban kapcsolódott be; ő szervezte meg és vezeti mind a mai napig a Hajrá, Makó! Polgári Körök Egyesületét. Akkor a Fidesz színeiben szerzett önkormányzati képviselői mandátumot – most a jobboldali civil összefogás listájáról. Legutóbb polgármesterjelöltként is indult, és 8,2 százalékot kapott.

Címkék#Makó
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!